Disney má jasno: čekají nás Úžasňákovi 2 a Auta 3

Vydáno: 19.03.2014 11:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Studia Disney a Pixar prokládají originální snímky sequely již úspěšných titulů. Nových pokračování se nyní oficiálně dočká superhrdinská rodinka Úžasňákovi a mluvící Auta.
Fotografie z filmu Auta 2 / Cars 2Studio Disney/Pixar do kin naposledy uvedlo prequel Univerzita pro příšerky, který se sice předchozímu filmu nevyrovnal, ale ukázal, že na pokračování již známých titulů diváci slyší více než na ty originální. Nový "business model" tak zní prokládat neotřelejší počiny s těmi již zavedenými, čehož je důsledkem i včerejší oznámení šéfa studia Boba Igera, který ohlásil výrobu snímků Úžasňákovi 2 a Auta 3.

Zatímco odsouhlasení dalších Aut zřejmě nikoho nepřekvapí, jelikož se k filmu váže hlavně silný merchandising a hračky, mnohem odvážnějším krokem je další kapitola z prostředí rodinky superhrdinů. Pozitivní zprávou ale je, že se filmu neujme žádný nováček, nýbrž režisér prvního dílu Brad Bird, který v současné době natáčí svůj druhý hraný film Tomorrowland. Nákladné sci-fi s Georgem Clooneym dorazí do kin 22. května příštího roku, takže bychom se dalších Úžasňáků mohli dočkat ihned poté, což je nejdříve tak v roce 2017 nebo 2018. 

Jaké pixarovky nás ale čekají do té doby? Letos bohužel žádný, ale příští rok se však můžeme těšit na Inside Out (19. června), komedii od režiséra Vzhůru do oblak v hlavní roli s oživlými emocemi, The Good Dinosaur (25. listopadu) pojednávající o tom, co by se stalo, kdyby dinosauři nevyhynuli, v roce 2016 pak sequel Hledá se Nemo s názvem Finding Dory. Studio také odsouhlasilo 3D re-releasy svých titulů Úžasňákovi a Ratatouille.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY