Sníh sebral Jitřnímu poutníkovi vítr z plachet

Vydáno: 24.12.2010 07:37 - Zbyněk Kubín | foto: Facebook tvůrce

Špatné počasí se podepsalo na návštěvnosti kin
Fotografie z filmu Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníkaMinulý týden se zdálo, že by mizerné severoamerické tržby snímku Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka mohl zbytek světa jakž takž zachránit, když se z pokladen přisypalo jen během prvního víkendu téměř sedmdesát milionů dolarů. Tvrdou ránu však společnosti 20th Century Fox zasadily výdělky z druhého víkendu, které klesly o šedesát procent na slabých 31,2 milionů, přestože se Jitřní poutník nově rozjel na velkých trzích v Německu a Itálii. Zisk ze zbytku světa se tedy momentálně pohybuje na částce 125,1 milionů dolarů. Pokles tržeb a naprostý propad v Německu a Itálii Foxové přisuzují špatnému počasí, které v současnosti Evropu sužuje.
Proti tomu je zdá se imunní Harry Potter, který se svým sedmým dobrodružstvím klesl jen o dvaadvacet procent. To je ale výrazně ovlivněno premiérou v Jižní Korei a Hong Kongu, odkud diváci populárnímu čaroději nadělili dohromady slušných 8,6 milionů dolarů a neamerické tržby při jeho už pátém víkendu se tak vyšplhaly na 24,2 milionu, celkově ze světa přišlo na bradavické konto už úctyhodných 558 milionů.
Až na třetí příčce s 23 miliony odstartoval lídr amerického žebříčku TRON: Legacy 3D, ale nutno podotknout, že startoval jen v šestadvaceti zemích, které co do obratu reprezentují přibližně polovinu světového trhu a téměř ve většině z nich skončil na první příčce návštěvnosti. Čtvrtou a pátou příčku si vybojovaly animáky Megamysl (15 mil.) a Na vlásku (14 mil.)
Zdroj: Box Office Mojo


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY