Zátah se dočká amerického remaku. Bohužel.

Vydáno: 21.02.2014 08:48 - Martin Bubrín | foto: Impawards

Indonéský akční snímek Zátah z roku 2011 byl malým zázrakem na poli martial arts filmů, tudíž nemůže být Hollywoodem opomenut. Proto se chystá remake - kdo ho natočí a kdo si v něm zahraje?
Chris Hemsworth, Liam HemsworthZatímco se do kin chystá pokračování The Raid 2: Berandal, které je popisováno jako nejlepší akční film všech dob, původní Zátah se dočká amerického remaku. Indonéské zjevení z roku 2011, které míchalo poetiku martial arts filmů s videoherním vyprávěním a příběhem z podsvětí, vyvolalo na světě dostatečný humbuk na to, aby se začalo uvažovat o americké předělávce. Přesněji - uvažuje se o ní už dva roky, ale až nyní to vypadá, že studio Screen Gems oficiálně rozbíhá své práce.

Kdo za ní bude stát? Již vzniklý scénář z pera Brada Ingelsbyho (drama Out of the Furnace) zadaptuje pro potřeby filmu Patrick Hughes. Režisér, jenž byl loni ještě neznámým tvůrcem nezávislého westernu Red Hill, však letos v srpnu uvede do kin hvězdně obsazenou akční týmovku Expendables 3, tudíž se ihned dostal do hledáčku studia. Otázkou bude, zda dokáže do už tak originálního filmu vnést něco nového a neotřelého (viz nedávný Oldboy), nebo půjde pouze o jednoduchý americký prefabrikát.

Každopádně lze říci, že mezi fanoušky to nebude mít jednoduché. Příběh člena S.W.A.T. týmu, který se musí probojovat jednotlivým patry budovy plné gangsterů, by ale alespoň mohl mít tahák v podobě atraktivního hereckého obsazení. Server The Wrap totiž přichází s neoficiální informací, že by se v hlavní roli filmu mohlo objevit bratrské duo Chris a Liam Hemsworth. Jak se vám líbí představa boje Thora s Hurikánem?

Zdroj: Collider, Variety, The Wrap


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY