Trailer na 300: Vzestup říše je plný míru a lásky. NE!

Vydáno: 20.01.2014 21:00 - | foto: facebook tvůrce

Blockbustery přicházejí s tzv. announcement teasery, po nichž přijde plnohodnotný trailer. Ne tak komiksová adaptace 300: Vzestup říše, která zveřejnila první televizní spot a několik hodin na to další trailer.
Po spotu, o kterém jsme psali dnes ráno, přichází další upoutávka, jež si ze své kratší televizní verze bere to nejlepší - hudební podkres v podobě předělávky písně Black Sabath War Pigs. Jinak se příliš nezměnilo, efektivní komentář mimo obraz v první čtvrtině, nastínění zápletky v druhé a následné vršení atrakcí ve vysoce stylizovaných zpomalených záběrech po zbylé dvě čtvrtiny.

Trailer s pořadovou číslovkou 3 navíc nápaditě dělí mezititulky, že to vypadá, jako kdyby pokračování "Třístovky" s podtitulem Vzestup říše režíroval Zack Snyder, jenž je zodpovědný za první díl a za Muže z oceli. Na "dvojku" pouze dohlíží jako producent a podílel se na scénáři, který opětovně velmi věrně vychází z komiksové předohy Franka Millera. Ozvláštňující by mělo být přesunutí boje ze souše na moře. Nelze přitom očekávat, že by Vzestup říše vzbudil společenské polemiky, jako se to povedlo Bitvě u Thermopyl, protože nevstupuje do kin v době války s terorem. 

Pokud diváci seriálového Spartaka vstanou od obrazovek a vydají se do kin, producenti by měli být spokojeni, i když riskují, protože trend velmi věrných adaptací je pryč stejně jako experimentování s užíváním postupů jednoho média (komiksu) v druhém (filmu). Obojí se totiž ukázalo jako slepá cesta, ale třeba 300: Vzestup říše nás přesvědčí o tom, že bychom své závěry měli přehodnotit.

Trailer zhlédněte níže. V galerii také najdete dva nové plakáty.

Upoutávka na film 300: Vzestup říše.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY