Hitman dostal novou tvář. Kdo oplešatí?

Vydáno: 10.01.2014 18:26 - Martin Bubrín | foto: Eidos

Druhá videoherní adaptace Hitmana se plánuje už několik měsíců, nyní po smrti Paula Walkera se musel urychleně najít nový představitel holohlavého nájemného zabijáka. Kdo se jím stane?
Rupert Friend ve filmu  / HomelandSmrt Paula Walkera nepostihla jen sérii Rychle a zběsile a její sedmý díl, ale i natáčení adaptace videoherního hitu Hitman, kde byl herec před několika měsíci obsazen. Pro roli specificky vypadajícího holohlavého nájemného zabijáka se zamračeným výrazem a vybledlou pletí se však urychleně musela najít náhrada, kterou producenti filmu a režisér Aleksander Bach našli v Rupertu Friendovi.

Jméno samozřejmě mnoha lidem nic neřekne, ale zbystřit by měl fanoušci úspěšného špionážního seriálu Ve jménu vlasti (Homeland), kde herec ztvárnil drsného agenta CIA Petera Quinna. Právě on nahradí Walkera v připravovaném filmu Agent 47, který bude již druhou adaptací kultovní videohry. Ta první se uskutečnila v roce 2007 s Timothy Olyphantem v hlavní roli a většinu fanoušků i neznalých diváků znechutila svým absolutním nerespektováním předlohy. Snímek sice nebyl nějakým komerčním trhákem, ale vydělal slušných sto milionů celosvětově, což je zřejmě pro studio 20th Century Fox dostatečná záminka k tomu, aby začalo vyvíjet novou verzi.

Kdo se dívá na Homeland, tak jistě ví, že Friend je drsným a chladným zabíjákem, který se umí ohánět zbraněmi, takže se nakonec jeho volba zdá mnohem lepší než v případě Walkera. Na film, k němuž scénář píše (ne)proslulý Skip Woods, se můžete těšit snad někdy příští rok.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY