Památkáři: trailer jako za Hitlera

Vydáno: 26.12.2013 21:00 - | foto: facebook tvůrce

Trailer na Památkáře je tři dny starý, ale byla by škoda ho opomenout, protože je velmi nápaditý. Komediální heist movie George Clooneyho má stylovou upoutávku, která upomíná na týdeníky z dob, do kterých je film zasazen.
Fotografie z filmu Památkáři / Památkáři měli mít původně premiéru koncem roku 2013. Odpovědní lidé ale na konec usoudili, že potenciálně oscarová konkurence je příliš silná a že v režijní filmografii George Clooneyho jde spíše o obdobu zábavné podívané ala Tvrdé palice, než o titul se šancemi na ocenění ala Dobrou noc a hodně štěstí či Den zrady. A tomu bylo uzpůsobena i kampaň, v rámci které byly uveřejněny dvě upoutávky - spoty, z nichž jedna je moderní a ta druhá staromódní.

Na druhou se můžete podívat níže, do galerie (výše) potom přibyly nové fotografie, které by neměly uniknout vaší pozornosti. "Dobový" ("newsreel") trailer se od toho moderního liší nejenom co do razance střihu a hudebního doprovodu, který je utlumen a dominuje patriotický a diváka přímo oslovující komentář mimo obraz. I obraz je post-produkčně "poškozen", když jsou do něj přidány různé nečistoty a barvy jsou záměrně vybledlé.  

Kdo nikdy neviděl skutečně dobovou propagandistickou upoutávku, může být přesvědčen, že takto nějak vypadaly. Ovšem málokdy byly skutečně barevné a jejich délka byla povětšinou dvakrát až třikrát větší. Nápaditost a hravost se ale kampani na Památkáře upřít nedá.

"Newsreel trailer" k filmu Památkáři.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY