RoboCop vás ochrání v novém traileru

Vydáno: 07.11.2013 18:39 - | foto: facebook tvůrce

Remake RoboCopa, jehož natáčení doprovázelo několik produkčních skandálů, byl po prvním teaseru nelítostně odstřelen fanoušky originálu. Napravuje tyto dojmy v pořadí druhá upoutávka?
Fotografie z filmu  / RoboCopPředělávka RoboCopa se zatím zdála jako průšvih srovnatelný se Světovou válkou Z, jejíž proces vzniku taktéž doprovázely zprávy o neshodě režiséra s producenty, komplikovaném natáčení, snižování ratingu kvůli přístupnosti atd. Po druhé zveřejněné upoutávce se ale zdá, že by RoboCop mohl být podobným příjemným překvapením, jakým se pro mnohé stal zombie projekt s Bradem Pittem v hlavní roli.

Trailer s pořadovým číslem 2, na který se můžete podívat níže, totiž napravuje celému projektu reputaci. Zatímco předchozí ukázka cílila na co nejširší možné publikum, které se snažila oslovit zdůrazňováním rodinných hodnot v kombinaci s akčními pasážemi, ta nynější musí potěšit znalce originálu, kterým se stýskalo po satirickém ostří. V necelých dvou a půl minutách nechybí výsměch politice Spojených států amerických: hra na světového policajta č. 1, který ale musí být v médiích vhodně prezentován pro bezproblémovou přijatelnost veřejností, popíchnutí směrem ke komodifikaci lidských životů ve zvrácené verzi kapitalismu atd.

Fotografie z filmu  / RoboCopVedle toho ti, kteří si potrpí spíše na formu než na význam, mohou obdivovat vyvážené rozdělení traileru do čtyř oddělených bloků. Užití křížového střihu v prvních třech čtvrtinách, kdy komentář přidává svou ironií podvratné vyznění. A v poslední půlminutě příslib toho, že i akce bude stát za to a celý snímek se nebude brát příliš vážně, protože si je vědom žánrových konvencí (hláška o rutině dobrý/zlý polda), s nimiž v nadsazené podobě pracuje. Do tohohle by snad i fanoušek původního Roba investoval víc než dolar. 

Originální trailer filmu RoboCop


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY