Nářezový The Raid 2 přinese více než hodinu akce

Vydáno: 19.10.2013 08:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Po úspěchu prvního dílu bojovky The Raid, u nás uvedeného na festivalech jako Zátah, chystá režisér Gareth Evans ještě odvážnější pokračování s podtitulem Berandal. Co můžeme čekat?
Indonéská bojovka Zátah byla překvapením roku 2011. Gareth Evans s jediným filmem nastolil novou laťku žánrového řemesla a natočil v podstatě dlouhou akční scénu, kde se perfekcionostická choreografie soubojů střídala s dynamickou režijní stránkou, která nenechala diváka ani na chvíli vydechnout. Není tedy divu, že se tento bezdějový a přímočarý zátah na jeden činžák kvůli celosvětovému úspěchu dočká pokračování - a v něm se pokusí režisér nastolenou laťku ještě přeskočit.

The Raid 2: Berandal byl oznámen už minulý rok a Evans nyní hlásí konec náročného stodenního natáčení. Během něho odhalil, že celková stopáž akčních scén ve filmu by měla být přibližne hodinu a pět minut, což je, pokud vezmeme v potaz devadesátiminutovou stopáž, více než dvě třetiny celku. Příběh, který se má odehrávat asi dvě hodiny po skončení jedničky opět s hlavním hrdinou v podání Iko Uwaise, bude mít dohromady sedmnáct akčních sekvencí, což je číslo, které je oproti prvnímu dílu tak dvojnásobné. Tvůrci budou mít tedy k dispozici dostatek materiálu na to, aby jej celý neodhalili v propagační kampani filmu (teasery, trailery, klipy), což jistě divákům v kině zajistí jistý moment překvapení.

Podle Evansových slov ale prý nepůjde jen o nějaké obyčejné rubačky v prázdném pokoji - jako příklad uvádí scénu, která se odehrává v rychle jedoucím autě, v němž proti sobě bojují čtyři lidé. Film by měl být kompletně dokončen koncem tohoto roku a do distribuce uveden ten příští. Snad se ho dočkáme i v našich kinech.

V galerii se také nezapomeňte podívat na fotky z filmu a hlavně první oficiální promo fotografii, na níž můžete vidět celé obsazení. Níže si také můžete zapřemýšlet nad tím, zda bude něco takového možné překonat.

Klip z filmu Zátah


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY