Video: Nymfomanka se vydává vstříc smrti

Vydáno: 28.09.2013 10:50 - | foto: facebook tvůrce

Před necelými čtyřmi měsíci začala promyšlená reklamní kampaň na Trierovu Nymfomanku, v rámci které jsou postupně zveřejňovány klipy z každé kapitoly filmu. Na minutovou ukázku ze 4. kapitoly se můžete podívat v článku.
Fotografie z filmu Nymfomanka / NymphomaniacV prvním klipu jsme viděli, jak je nymfomanka školena, aby svedla staršího muže odměnou za čokoládu. V druhém klipu se rozehrála porno situace se zastaveným výtahem, ve kterém titulní hrdinka uvízla spolu se svým nadřízeným. Po komediálně laděných dvou videích se začalo přecházet z komediální do více tragické roviny. Ve třetím klipu byla ukázána konfrontace nymfomanky a podváděné manželky, přičemž vtipné odlehčení ještě zajišťovaly přitomné děti. Zatím poslední zveřejněná ukázka ze čtvrté kapitoly nazvané Delirium tento přechod definitivně stvrzuje.

Minutové video z Nymfomanky je na oficiálních stránkách filmu uvozeno popisem "otec nymfomanky zemře". V jednozáběrové scéně sledujeme Charlotte Gainsbourg (nebo jde stále o Stacey Martin, která hraje protagonistku za mlada?), jak jde k nemocnici, zatímco mimo záběr slyšíme hlas Stellana Skarsgårda, který předčítá z Poeova Zániku domu Usherů. Stylistická různorodost, o které jsme psali v novince s detailnějšími informacemi, v této krátké scéně vynikne nejvíc. Zatímco kapitola jedna dodržovala klasické kontinuitní postupy (záběr-protizáběr, linie pohledu) a následující dvě se uchýlily k ruční kameře a porušováním kontinuitních pravidel střihem přes osu i poskočným střihem, čtvrtá je řešena v jedné dlouhé opojné jízdě. A na rozdíl od předchozích je černobílá.

Uma Thurman ve filmu Nymfomanka / NymphomaniacBližší informace o projektu si můžete přečíst v naší předešlé novince, podrobnosti o distribuci a různých verzích pak ve spekulativním textu o uvedení hard-core sestřihu až v Cannes. To by mohlo zkrátit čekání, než Nymfomanka dorazí do českých kin, o čemž nikdo nepochybuje, i když stále nemá distributora.

4. klip z filmu Nymfomanka.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY