V Cannes oceněné lesbické drama Život Adele v US traileru

Vydáno: 20.09.2013 19:30 - | foto: facebook tvůrce

Americký distributor Sundance Selects ví, jak zajistit publicitu tříhodinovému lesbickému dramatu o dospivání, které získalo hlavní cenu v Cannes. Vypustil první americkou upoutávku, která je zatím nejlepší ze všech.
Fotografie z filmu Život Adéle / La vie d'AdèleJonathan Sehrig, ředitel Sundance Selects, která pro americký trh distribuuje Život Adéle, má propagaci v malíku. Nejprve se vyjádřil, že do kin půjde nevystříhaná verze s nejvyšším možným ratingem, čímž snímek zařadil po bok desítky titulů artových tvůrců, jejichž díla získala od ratingové komise dříve stigmatizující štempl NC-17. A teď jeho společnost zveřejnila první upoutávku pro americký trh, která nestaví na sexuálně explicitních scénách ani kontroverzi snímek obklopující.

Trailer cílí na americké publikum, o kterém se všeobecně ví, že nerado čte titulky, a tak je ani neobsahuje. Jediný psaný text má podobu mezititulků, které citují oslavné vyjádření předsedy canneské poroty, jímž nebyl nikdo jiný než Steven Spielberg, a neméně pochvalné části různých recenzí. V citacích se nejčastěji klade vedle hereckých výkonů Léy Seydoux a Adèle Exarchopoulos důraz na emocionální zhodnocení ("okouzlující", "sexy" ad.), protože necelá dvouminutovka se sestává ze sledu afektů. To vše za podkresu písně Take Care od Beach House, která nahrazuje dialogy a monology.

Liší se tím od traileru na mezinárodní verzi, který opíše vývoj celého jednoho vztahu, zatímco se zaměřuje na titulní Adele. Od nespokojenosti se stávajícím vztahem s přítelem, které na začátku sděluje titulní hrdinka své kamarádce, přes zaujetí a letmé pohledy na starší dívku s fialovými vlasy až k přijetí jejich lásky okolím a jimi samotnými. Na obě verze upoutávky - pro mezinárodní i pro americký trh - se můžete podívat níže, stejně jako si tamtéž můžete poslechnout hudbu podkreslující americký trailer.


Americký trailer na film Život Adele.

Mezinárodní upoutávka na film Život Adele.

"Take Care" od Beach House.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY