Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
BD a DVD tipy: trilogie Temný rytíř a westernové

BD a DVD tipy: trilogie Temný rytíř a westernové "klasiky"

Vydáno: 19.09.2013 14:57 v sekci Radar | BD a DVD tipy - | foto: facebook tvůrce

Vedle slevové akce MagicBoxu "Bestsellery" stojí za pozornost westernové a komediální klasiky. Mezi nejprodávanější tituly bude patřit Velký Gatsby, na kterého vám přineseme koncem příštího týdne plnohodnotnou recenzi.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
El Dorado (El Dorado) (Magic Box)
BD obal filmu El Dorado / El Dorado
El Dorado (1966) v režii Howarda Hawkse s Johnem Waynem v jedné z hlavních rolí je v podstatě remakem jejich o sedm let mladšího westernu Rio Bravo (1959). Na místo města Rio Bravo, které ovládají bratři Burdové, je zde El Dorado, ve kterém chce Bart Jones zabrat studnu rodině MacDonaldsových. Wayne nehraje šerifa Johna T. Chance, kterému by byl nápomocný opilec Dude a skoro chromý stařík Stumpy, ale Thortona, jemuž sekunduje opilý šerif J. P. Harra a mladík přezdívaný Mississipi, jenž neumí střílet. A psychologická drobnokresba postav a soustředění se na romantickou linii nahradil posun do otevřeně komediální roviny. Díky až sitcomovému rozměru, jenž Hawks zvládá s mistrností člověka, který natočil screwballové klasiky Leopardí žena a Jeho dívka Pátek, tentokrát nevadí ani omezení se na několik lokací. Ačkoliv je El Dorado všeobecně přijímáno jako "klasický western", pozoruhodným zůstává díky svému revizionismu. Přeci jenom John Wayne jako Thorton a Robert Mitchum jako Harra jsou zde sice za nejlepší střelce Západu, ale jeden z nich je raněn ženou a druhý řeší problémy alkoholem. Nastupující generace, kterou zastupuje Mississipi (James Caan), trumfne oba staré pardály, kteří ještě jednou dokážou, že na to stále do jisté míry mají. 

Bonusy: Film je distribuován bez bonusového materiálu.

Obraz: 16:9 / 1080p Full HD / 1.78:1. 

Zvuk: Dolby TrueHD 2.0 anglicky, Dolby Digital 2.0 francouzsky, italsky, německy, portugalsky, španělsky.

Titulky: anglické pro neslyšící, české, čínské, dánské, finské, francouzské, holandské, chorvatské, italské, japonské, korejské, německé, norské, portugalské, rumunské, slovinské, slovenské, srbské, španělské, švédské, turecké.

Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 18. září 2013.

Původní upoutávka k filmu El Dorado.

42 (42) (Magic Box)
BD obal filmu  / 42
42 je číslo hráče amerického baseballu Jackieho Robinsona (v podání dostatečně sympatického Chadwicka Bosemana), kterého majitel brooklynského týmu Dodgers Branch Rickey (Harrison Ford snažící se neevokovat Indiana Jonese) přijme do nejvyšší profesionální ligy. Je rok 1946 a Rickey i Robinson se musí vypořádat s předsudky společnosti. Brian Helgeland ve svých režijních i scenáristických počinech modernizoval klasické žánrové vzorce (Odplata - noir přenesený do současnosti, Příběh rytíře - historická epika s Queeny na soundtracku, Muž v ohni - revenge thriller o únosu zaměřený na vztahy postav, Robin Hood - realistický prequel ke zbojnickému mýtu). Sportovní drama 42 překvapí tím, že se od žánrově spřízněných oscarových kalkulů Zrození šampionaČernobílý svět nijak neliší, když se spoléhá na kvalitní herecké výkony, přesnou dobovou výpravu a vkusně, ačkoliv černobíle podané poselství o rasové (ne)snášenlivosti.  

Bonusy: 3 dokumenty: Z pohledu dějin (9 min.), Baseball je kontaktní hra (10 min.) a Odkaz hráče číslo 42 (9 min.). Pozn.: bonusové materiály obsahují české titulky.

Obraz: 16:9 / 1080p Full HD / 2.40:1. 

Zvuk: DTS-HD Master 5.1 anglicky, 5.1 anglicky pro neslyšící, Dolby Digital 5.1 česky, anglicky, francouzksky, thajsky, Dolby 2.0 VO rusky.

Titulky:  české, anglické, anglické pro neslyšící, čínské, dánské, finské, francouzské, holandské, korejské, norské, ruské, švédské, thajské.

Doporučená cena: 599 Kč. V obchodech od 18. září 2013.

B-R/DVD trailer k filmu 42.

Nebožtíci přejí lásce (Avanti!) (Magic Box)
BD obal filmu Nebožtíci přejí lásce / Avanti!
Billy Wilder s Jack Lemmon spolupracovali celkem pětkrát. Poprvé z toho v queer komedii Někdo to rád horké bylo šest nominací na Oscara, z nichž byla proměněna pouze jedna za kostýmy. Podruhé v melancholické tragikomedii Byt, která z deseti nominací získala pět sošek. V obou případech měl šanci na získání Ceny Akademie i Jack Lemmon, ale z předávání odešel vždy s prázdnou. Zbývající tři počiny (Nebožtíci přejí lásce a buddy-komedie postavené na dvojici Lemmon-Matthau Na titulní straně a Kamaráde, kamaráde), které Wilder natočil na sklonku své kariéry, bývají považovány za kvalitativní sestup dolů. Přitom Nebožtíci přejí láce si po letech zaslouží být přehodnocena jako výborná černohumorná komedie o synovi, který přijíždí do Itálie pro tělo svého zesnulého otce, aby tam zjistil, že jeho představy o svém rodiči se poněkud rozcházely se skutečností. Wilder zde zužitkoval své scenáristické začátky na Lubitschových komediích, které zůstávají svým vyobrazením vztahu mezi mužem a ženou pro někoho pohoršující. Jediným záporem tak zůstává délka, kterou ale vynahrazuje výběr destinace a to, že mnohé situační vtipy díky pomalejšímu temporytmu vyniknou.

Bonusy:
Film je distribuován bez bonusových materiálů.

Obraz:  16:9 / 1080p FullHD / 2.35:1.

Zvuk: DTS-HD Master 5.1 česky, anglicky.

Titulky:  české.

Doporučená cena: Kč. V obchodech od 25. září 2013.

Oficiální upoutávka k filmu Nebožtíci přejí lásce.

Temný rytíř trilogie (Dark Knight Trilogy) (Magic Box)
- obsahuje filmy Batman začíná (Batman Begins), Temný rytíř (Dark Knight), Temný rytíř povstal (Dark Knight Rises)
BD obal filmu Temný rytíř povstal / The Dark Knight Rises
Má smysl ještě něco dodávat k Nolanovým komiksovým adaptacím Batmana, které patří nejenom k tomu nejlepšímu v rámci daného žánru, ale zároveň představují i příklad jedné z mála opravdu vydařených trilogií (dle autora textu se vzestupnou tendencí) v dějinách při nejmenším americké kinematografie? Vzhledem k významové nejednoznačnosti a formální pozoruhodnosti to na malé ploše DVD a BD tipů ani nejde. K vydání a náplni sběratelské edice jsme se ale vyjadřovali v jedné z našich novinek.

Bonusy:


Batman začíná (1BD): Obraz v obraze; Upoutávka (1 min.); MTV parodie: Tankman Begins (5 min.); IMAX prolog Temného rytíře; Filmy o filmu: Cesta začíná (14 min.), Tvarování mysli a těla (cca. 13 min.), Gotham City (cca. 13 min.), Kápě a kukla (8 min.), Tumbler (cca. 14 min.), Cesta k objevení (14 min.), Zachraňování Gotham City (13 min.), Vývoj Netopýra (15 min.); Galerie plakátů; Tajné složky (textové informace) - hardware, nepřátelé, spojenci a mentoři.

Pozn.: bonusové materiály s výjimkou Obrazu v obraze obsahují české titulky.

Temný rytíř (2BD): Focus Points (cca. 63 min.); Za příběhem: Batmanovy hračky - neuvěřitelné vynálezy a nástroje (46 min.), Batman odmaskován: psychologie Temného rytíře (46 min.); Zprávy z Gothamu: Volby (8 min.), Miliardář bez příčiny (cca. 10 min.), Eskalace (8 min.), Policisté a mafiáni (7 min.), Vrcholný policista (6 min.), Gothamský Bílý rytíř (cca. 8 min.); Galerie - Jokerovy karty, Náčrtky, Plakáty, Z natáčení; 3 Upoutávky (1 min., 2 min., 2,5 min.); 6 TV spotů (30 sek. každý).

Pozn.: bonusové materiály s výjimkou upoutávek a spotů obsahují české titulky.

Temný rytíř
povstal (2BD): Dokument: Batmobile (58 min.); Sére krátkých filmů o filmu Rytířův konec (možno pustit zvlášť či dohromady): Prolog (8 min.), Návrat do jeskyně (3,5 min.), Pod Gothamem (2,5 min.), Bat (11 min.), Výzbroj (cca. 3,5 min.), Sportovní den - destrukce (cca. 7 min.), Demolice městských ulic (4 min.), Vězení (3 min.), Skandování (cca. 5,5 min.), Válka na Wall Streetu (cca. 6,5 min.), Cesta k reaktoru (cca. 8 min.), Batman vs. Bane (6 min.), Cesta Bruce Wayna (9 min.), Zúčtování s Gothamem - Bane (10 min.), Dívka musí jíst - Catwoman (9,5 min.), Stíny a světla ve velkém formátu (5,5 min.), Konec legendy (9 min.); 4 Upoutávky (1,5 min., 2 min., 2,5 min., 2,5 min.); Galerie - plakáty.

Pozn.: bonusové materiály s výjimkou upoutávek obsahují české titulky.

Bonusový disk: Film o filmu The Fire Rises: The Creation and Impact of The Dark Knight Trilogy (cca. 60 min.); Rozhovor Christophera Nolana s Richardem Donnerem (cca. 30 min.); Temný rytíř - IMAX scény: Prolog (6 min.), Hong Kong (cca. 3,5 min.), Honička (8 min.), Lamborghini (7,5 min.), Prewittova budova (7 min.), Temný rytíř (2,5 min.); Temný rytíř povstal - IMAX scény.

Součástí balení dále jsou: tři vozidla, pět exkluzivních sběratelských uměleckých karet, prémiová kniha, dopis od režiséra.

Obraz:

Batman začíná: 16:9 / 1080p Full HD / 2.40:1.

Temný rytíř:  16:9 / 1080p Full HD / 2.40:1. 

Temný rytíř povstal:  16:9 / 1080p Full HD / 2.40:1.

Zvuk:

Batman začíná:
Dolby TrueHD 5.1 anglicky, Dolby Digital 5. anglicky, česky, maďarsky, rusky, thajsky, turecky, Dolby Digital 5.1 VO polsky.

Temný rytíř: Dolby TrueHD 5.1 anglicky, Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, rusky, thajsky, turecky, ukrajinsky, Dolby Digital 5.1 VO polsky. 

Temný rytíř povstal: DTS-HD Master 5.1 anglicky, Dolby Digital 2.0 anglicky, Dolby Digital 5.1 česky, čínsky, maďarsky, rusky, turecky, ukrajinsky, Dolby Digital 5.1 VO polsky. 

Titulky:

Batman začíná: anglické, české, arabské, bulharské, čínské, estonské, hebrejské, chorvatské, indonéské, islandské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, rumunské, ruské, řecké, slovinské, srbské, thajské, turecké.

Temný rytíř: anglické, české, arabské, bulharské, čínské, estonské, hebrejské, chorvatské, indonéské, islandské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, ruské, řecké, slovinské, srbské, thajské, turecké, ukrajinské.

Temný rytíř povstal: anglické, české, arabské, bulharské, čínské, estonské, hebrejské, chorvatské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, ruské, řecké, slovinské, srbské, turecké.

Doporučená cena: 2 499 Kč. V obchodech od 25. září 2013.

Německý spot k ultimátní sběratelské edici trilogie Temný rytíř.

Sophiina volba (Sophie´s Choice) (Bontonfilm)
 BD obal filmu Sophiina volba / Sophie's Choice
K 30. výročí od premiéry vychází obrazově a zvukově remasterovaná věrná (pro někoho až příliš) adaptace klasického románu Williama Styrona, která má bohužel naprosto zanedbatelný bonusový materiál. (Z něj jednu položku - upoutávku - můžete zhlédnout níže pod výpisem specifikací disku.) Psychologické koncentráčnické drama režiséra a scenáristy Alana J. Pakuly, kterému jdou rozhodně lépe thrillery (Pohled společnosti Parallax, Všichni prezidentovi muži), staví především na hereckém výkonu Meryl Streep, která získala Oscara. Ve dvou rovinách (minulost, "současnost") odvyprávěný příběh Polky, která přežila holocaust, je značně nevyrovnaný a škodí mu komornější poválečná rovina. Přesto patří mezi to lepší, co v daném žánru můžete zhlédnout.

Bonusy:
Upoutávka (cca. 3 minuty); TV spoty (cca. 4 minuty).

Obraz: 16:9 / 1080p Full HD / 1.85:1.

Zvuk: 2.0 anglicky, 2.0 česky, maďarsky, portugalsky, španělsky, thajsky, 2.0 VO thajsky.

Titulky: české, anglické, španělské, bulharské, kantonské, řecké, maďarské, korejské, polské, rumunské, ruské, thajské, turecké, mandarínské, portugalské. 

Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 18. září 2013.

Původní upoutávka k filmu Sophiina volba.

Tulák z širých plání (High Plain Drifter) (Bontonfilm)
BD obal filmu Tulák z širých plání / High Plains Drifter
Sergio LeoneClintu Eastwoodovi prohlásil, že má dvě herecké polohy, z nichž jedna je s kloboukem, druhá bez. Ve vlastní režijní kariéře se Eastwood s odkazem westernového herce postupně vypořádával v sérii snímků, z nichž tři jdou tento měsíc do prodeje. Magic Box v rámci slevové edice Bestsellery (znovu)vydává na DVD Psance Josey Walese a Bledého jezdce a Bontonfilm uvádí na Blu-rayi Tuláka z širých plání. Druhý Eastwoodův režijní počin vychází v remasterované podobě ke 40. výročí a stejně jako Leonova trilogie pracuje s tropem ústřední záhadné bezejmenné postavy, která zde ovšem jméno znovu nabývá, jak se divák z flashbacků dozvídá víc o její minulosti. Vedle způsobu vyprávění, jež přejímá vzorec z Tenkrát na Západě, si režisér a herec v jedné osobě z italských spaghetti-westernů osvojil i pomalu budované tempo. Tulák z širých plání sice nepředstavuje vrchol Eastwoodova vypořádávání se s image herce s kloboukem a bez, protože tou je až několika Oscary oceněný antiwestern Nesmiřitelní, ale rozhodně se jedná z dané série o snímek s nejméně sympatickou ústřední postavou.  

Bonusy: Upoutávka (cca. 2 min.).

Obraz: 16:9 / 1080p Full HD / 2.35:1.

Zvuk: 5.1 anglicky, 2.0 česky, francouzsky, italsky, německy, maďarsky, španělsky, thajsky. 

Titulky: české, anglické, francouzské, italské, německé, japonské, brazilské, dánské, holandské, finské, řecké, maďarské, korejské, španělské, norské, polské, portugalské, ruské, švédské, thajské, čínské, arabské.

Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 18. září 2013.

Blu-ray trailer k filmu Tulák z širých plání.

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel Tom Wilkinson (30.12.2023 22:21 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Zemřel Ladislav Županič (10.12.2023 10:20 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10 nejlepších rolí Roberta De Nira (17.08.2023 16:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Tvůrce atomové bomby bojuje ve filmu Oppenheimer o spásu své duše (22.07.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zázračný aparát Barbenheimer (19.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Japonská mafie rozehrává za slunovratu zlodějskou partii (23.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Pasažéři ve službách mafie jsou nezvěstní v boji (26.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10+1 nejočekávanějších filmů roku 2023 (20.04.2023 15:00 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Bojovník s peklem je rudý kapitán, který utíká do bezpečí (14.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Přenašeč Spider-Man jede daleko od domova poslední závod, v němž chce vždycky zvítězit (24.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu