Alfredson natáčí thriller s Garym Oldmanem

Vydáno: 11.12.2010 14:44 - Michal Hoge | foto: Facebook tvůrce

Jde o špionážní film Tinker, Tailor, Soldier, Spy
Tomas Alfredson při natáčení filmu Ať vejde ten pravýŠvédský režisér Tomas Alfredson, autor originálního upírského snímku Ať vejde ten pravý (nyní v prodeji na levných DVD) nebo komedie Čtyři odstíny hnědé, natáčí nový film. Jedná se o adaptaci románu Johna le Carrea, britského spisovatele, který se inspiruje svými pracovními zkušenostmi z MI5 a MI6 a věnuje se tak špionážním a politickým románům.
Film nese název Tinker, Tailor, Soldier, Spy a pojednává o agentu MI6, který zrovna opustil službu a snaží se přizpůsobit normálnímu životu mimo sekci. Avšak unik několika překvapivých informací donutí agenta Smileyho vrátit se ke své práci. Na konci osmdesátých let vznikl v Británii na toto téma i stejnojemnný televizní seriál.
V nové verzi se v roli agenta objeví Gary Oldman, po jeho boku naopak Colin Firth, Tom Hardy nebo David Dencik známý z filmu Muži, kteří nenávidí ženy. Za kamerou stojí - stejně jako u předchozího Alfredsonova snímku - Hoyte van Hoytema, jenž má na svědomí také výtečný film Flickan nebo americké boxerské drama Fighter, které v těchto dnech vstupuje v Americe do distribuce.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY