Pacific Rim slaví úspěch v Číně. V plánu je sequel

Vydáno: 03.08.2013 22:20 - Simona Knotková | foto: facebook tvůrce

Patřili jste po návštěvě novinky Guillerma del Tora k té spokojenější částí diváků? Poté vás jistě potěší, že porci bitek gigantických robotů dostanete naservírovanou možná ještě jednou. Warner Bros. jedná o pokračování.
Fotografie z filmu Pacific Rim - Útok na Zemi / Pacific RimAmerická čísla tomu nenapovídají. V neamerických zemích je situace sice o něco lepší, ale globální tržby obecně ještě stále nedosahují hodnot, které by zajistily zcela růžový spánek lidem z Warner Bros. a Legendary Pictures. Přesto obě studia koketují s myšlenkou, že obrovské Jaegery pošlou do boje na plátně ještě jednou. Důvod? Obří úspěch, který film zaznamenal u čínského publika.

Abychom byli přesní, Pacific Rimu se zde podařilo rovnou překopat historické žebříčky a stát se nejúspěšnějším "warnerovským" debutantem. Takový výsledek studio donutí zavřít i nějaké to očko a ignorovat skutečnost, že dosavadní celosvětový výnos snímku s rozpočtem odhadovaným na 180 až 220 miliónů dolarů se zatím pohybuje okolo 225 miliónů. A pokračování rázem není jenom součástí divokých představ fanoušků, kteří byli uchváceni už napoprvé, ale velmi reálnou možností budoucích let.

O potenciálním druhém dílu se ostatně uvažovalo už dávno před premiérou jedničky a několik nápadů z hlavy Guillerma del Tora a scenáristy Travise Beachama už leží na stole. Již brzy se možná dozvíme, zda se z papíru budou moci přesunout i na natáčecí plac.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY