Já, Frankenstein představuje tři nadpřirozené plakáty

Vydáno: 16.07.2013 11:00 - Roman Kotvald | foto: facebook tvůrce

Novinka s jedním z nejslavnějších monster v názvu o sobě začíná dávat vědět. Představuje trojici postav, které vzbuzují hlavně otázky, na které není lehké odpovědět. Nejedná se totiž o úplně klasický remake.
Většina z Vás, již nejspíš zaregistrovala, že se blíží letní Comic-Con v San Diegu. Pro filmové fandy to hlavně znamená až do pondělí zvýšenou frekvenci novinek, plakátů i trailerů a poté nějaký ten speciál z celého prodlouženého víkendu. Jedním z předvojů ze svátku geeků je další z mnoha adaptací Frankensteina.

Slavný hororový román z roku 1818 dorazil poprvé na stříbrná plátna roku 1910, ještě jako krátkometrážní podívaná. Avšak jakousi kultovní verzí pořád zůstává, již s klasickou stopáží, černobílý skvost od Jamese Whalea. Od té doby nespočet tvůrců zkoušel štěstí s touto látkou, od Hollywoodu až po Japonsko, nicméně žádný se už do historie nezapsal.

Tentokrát nejspíš nebudeme sledovat běžné zrození "hlavního hrdiny" nebo když už, tak v krátkém sestřihu či v sérii flashbacků. Děj nás totiž rovnou posouvá do alternativní přítomnosti ovládané nadpřirozenými sílami. Kde se výtvor šíleného profesora musí rozhodnout, na jakou stranu se přidá.

Tvůrci nám zatím představují lehce znetvořeného Aarona Eckharta a dvě příšery, jak už plakáty napovídají, jednou zlou a druhou dobrou. Co na ně říkáte?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY