Box Office: Drsňačky podlehly Příšerkám

Vydáno: 01.07.2013 19:00 - Amaya Tomanová | foto: facebook tvůrce

Jak se dalo čekat, Příšerky z univerzity na jejich vítězné pozici nic nepřeválcovalo. Jak si v prvním prázdninovém víkendu vedly ostatní snímky?
Nesčetněkrát se již potvrdila skutečnost, že rodinné animáky o víkendech táhnou. A pro začátek léta to možná platí dvojnásob. Minulý víkend nasazená Univerzita pro příšerky se i nadále s výdělkem šestačtyřiceti milionů dolarů drží ze všech sil vrchní příčky žebříku návštěvnosti - co se úspěšnosti za druhý víkend v kinech týče, porazily Toy Story 3: Příběh hraček (který v druhém týdnu vydělal o 46% méně), Rebelku (pokles o 49%) i Auta 2 (o 60% menší výdělek oproti premiérovému víkendu).  Drsňačky se je snaží ohrozit se čtyřicetimilionovým ziskem, což je slušný výkon. Studio 20th Century Fox si může gratulovat k úspěšnému otvíráku a Sandra Bullock zase za úspěšný - a nejvýdělečnější -comeback.

Fotografie z filmu Útok na Bílý dům / White House DownNa pohled zcela standardní komedii se podařilo porazit i Útok na Bílý dům, který se pyšní nesrovnatelně velkolepější výpravou, mohutnější produkcí a řadou zvučných jmen. Nabízí se i srovnání s Pádem Bílého domu, který dosáhl také mnohem většího úspěchu navzdory chudším efektům a o něco méně hvězdnému obsazení.
Útok na Bílý dům předčila dokonce i Světová válka Z, nad jejímž nečekaným úspěchem kroutí hlavou kritici i diváci. 

Ze třetího na páté místo klesl s téměř padesátiprocentní ztrátou Muž z oceli, sestup o jednu příčku zaznamenal i další superhrdina - Iron Man 3. Svou pozici z minulého víkendu neopustil Star Trek: Do temnoty, naopak čím dál rychleji klesá Očista, jejíž premiéra se původně setkala s nebývalým úspěchem.

Fotografie z filmu Rozkoš v oblacích / Los amantes pasajerosNa pětadvacátém místě se ocitla další novinka tohoto víkendu - Rozkoš v oblacích Pedra Almodóvara, nasazená do pěti kin se ziskem přesahujícím 100 000 dolarů. Výdělky ostatních premiérových snímů (How to Make Money Selling DrugsMuseum HoursA Band Called DeathHummingbird a Byzantium) se pohybují mezi deseti a devětadvaceti tisíci dolary.

Příští víkend vtrhnou do kin hned dva dlouho očekávané snímky: Já padouch 2, u kterého se nedočkavost mísí s mírným zklamáním z "příliš obyčejného" traileru, a Osamělý jezdec, jehož natáčení i produkci provázely nevídané komplikace. Třetí novinkou je vystoupení komika Kevina Harta ve vyprodané Madison Square Garden. 

Budou Příšerky poraženy Padouchem? A nechá se Útok na Bílý dům převálcovat Osamělým jezdcem?

BOX OFFICE: VÍKEND OD 28.6.2013

1. Univerzita pro příšerky 46,2 mil.
2. Drsňačky 40 mil.  (novinka)
3. Světová válka Z 29,8 mil.
4. Útok na Bílý dům 25,7 mil. (novinka)
5. Muž z oceli 20,8 mil.
6. Apokalypsa v Hollywoodu 8,7 mil.
7. Podfukáři 5,5 mil.
8. Rychle a zběsile 6 2,4 mil.
9. Star Trek: Do temnoty 2 mil.
10. Stážisti 1,4 mil.

Všechny tržby jsou vedeny v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY