Adaptace Bioshocku se definitivně nedočkáme

Vydáno: 15.03.2013 10:38 - Simona Knotková | foto: facebook tvůrce

Stále jste doufali, že adaptace počítačové hry Bioshock se nakonec přece jenom dostane do produkce? Nadějím je jednou provždy konec. Ken Levine dal projektu definitivní stopku.
Už v roce 2011 to s filmovou adaptací hry Bioshock nevypadalo nijak růžově. Mluvilo se tehdy ale spíš o odkladu než o oficiálním zrušení. Malé vzkříšení projektu pak přinesla změna režiséra, kdy se na místo původního Gora Verbinskeho postavil tvůrce stojící za , Juan Carlos Fresnadillo.
Nakonec ale ani to nezachránilo již potápějící se adaptaci střílečky odehrávající se v podmořském světě. Spoluzakladatel a ředitel Irrational Games Ken Levine v tomto týdnu oznámil, že předprodukční přípravy byly oficiálně ukončeny a k natáčení nedojde.
Jedním z důvodů konečně stopky je pravděpodobně i sám režisér Pirátů z Karibiku a jeho touha udělat s velkým rozpočtem film s R ratingem, podobně jako tomu byla u Strážců Zacka Snydera, kteří nakonec nebyli úspěšní tak, jak se očekávalo.
“Moje teorie je, že Gore chtěl natočit hodně eRkový film, na který pouští až od sedmnácti a je plný krve a nahých holek. No, ty tam možná nechtěl, ale určitě tam chtěl spoustu krve. Pak do kin vstoupili Strážci - Watchmen, kteří si moc dobře nevedli. Vzhledem k těmto okolnostem studio začalo pomalu couvat s nápadem udělat film s rozpočtem 200 miliónů dolarů. Namísto toho nabídli Goreovi 80 miliónů, na což on nepřistoupil," sdělil Levine
Od připravovaného snímku nakonec odstoupil i Fresnadillo a v tomto roce se Levine tedy rozhodl pro jediné - po několika letech příprav sám od plánů odstoupit. Jste zklamaní, nebo jste adaptaci Bioshocku nefandili už od začátku?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • (Zbyněk Slívka, 15.03.2013 17:29) Reagovat

    Z ekonomického úhlu pohledů producentů se není čemu divit, jelikož by šlo o obrovské riziko, tady není o čem. Zároveň je ovšem jasné, že Verbinského vize by Bioshocku sedla na míru a nešlo by jen o bezzubě vykalkulovanou videoherní adaptaci. Škoda

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY