Hitman našel novou tvář

Vydáno: 06.02.2013 11:06 - Martin Bubrín | foto: Eidos

Adaptace videoher jsou noční můrou pro filmaře i fanoušky, kteří většinou dostanou na plátně nesmyslné béčko, jenž má s předlohou společnou jen hlavní postavu. Kdo si zahraje nejznámějšího nájemného zabijáka?
Jak jste se u nás mohli dočíst, adaptacím videoher se blýská na lepší časy. Chystají se téměř všechny velké trháky, které v herním průmyslu něco znamenají, jako Assassin's Creed, Splinter Cell, Metal Gear Solid, Need For Speed či Deus Ex. Tudíž logicky muselo přijít i na nejznámějšího nájemného zabijáka, jenž má na zátylku své holé hlavy čárový kód.
Hitman loni na podzim dostal svůj pátý díl s podtitulem Absolution, který se těšil přízni nejen fanoušků, ale i kritiků, takže není pochyb, že by Hollywood rád přetavil úspěšnou značku do filmové franšízy. Bude to už jejich druhý pokus - poprvé v roce 2007 se jim to moc nevyvedlo, kdy se Xavier Gens pokusil prorazit s plešatým Timothy Olyphantem. Vzniklo z toho tradiční tupé béčko a zároveň absolutní zprznění předlohy.
Foxové ale rádi dávají druhé šance, tak se dočkáme dalšího reparátu. Tentokrát ale s ještě nejnevhodnějším hercem v hlavní roli - Paulem Walkerem. Herec, jehož kariéra závisí na tom, jestli vznikne další díl Rychle a zběsile, se upsal k roli osvaleného, nemluvného a hlavně holohlavého nájemného zabijáka, který rád své oběti škrtí strunou a pak je zavírá do kontejneru. Je až podivem, že studio raději nenabídlo roli Vinu Dieselovi, jenž všechna předešlá kritéria již dávno splňuje.
Natáčení filmu s názvem Agent 47 začne ihned poté, co se herec dokončí šestý zářez do rychlé a zběsilé série, což má být někdy v červnu. O scénář se znovu pokusí autor "jedničky" Skip Woods a svůj filmový debut si střihne neznámý Aleksander Bach, který má za sebou jen pár reklam.
V galerii nad článkem můžete srovnat Walkerovu aktuální vizáž s podobou Hitmana ze hry. Jako bratři, že?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY