Světové tržby: Django vede, Bond fantastický v Číně

Vydáno: 02.02.2013 11:30 - Zbyněk Kubín | foto: The Weinstein Company

Tarantinův Nespoutaný Django obhájil první příčku v návštěvnosti světových kin a přihodil na účet dalších 43 milionů dolarů. James Bond si konečně odbyl start v Číně... a bylo to velkolepé.
Doslova Nespoutaný Django přidal během víkendu ze svých 64 zahraničních trhů parádních 43,1 milionu dolarů a navýšil tak své tržby ze zbytku světa na 111,6 milionu dolarů. Celosvětově se Tarantinův western přehoupl přes čtvrt miliardy dolarů. Během příštích maximálně dvou týdnů by měl Django pokořit celkových 321,5 milionu dolarů Hanebných panchartů.
Miliardová bondovka Skyfall konečně otevřela v Číně a bylo z toho neuvěřitelných 34,4 za prvních sedm dní. To je o devět procent lepší začátek než předvedl Temný rytíř povstal a o čtyři procenta před Amazing Spider-Manen. Dvacáté třetí filmové dobrodružství agenta 007 má v tuto chvíli na zámořském kontě 776,6 mega, což jej řadí na druhé místo všech dob v kategorii 2D filmů (za Titanic a šesté místo absolutně. Celosvětově to Skyfall dotáhl na 1,079 miliardy a momentálně přeskakuje 1,081 mld Temný rytíř povstalého, aby se stal sedmým globálně nejvýdělečnějším filmem všech dob.
Souběžně se solidním domácím debutem se do devatenácti světových trhů roběhli Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic. V 18 státech přitom urvali první příčku a konečných 25,4 milionů za víkend a 36,4 mega celkově (díky Rusku, kde snímek startoval již před týdnem) je příslibem minimálně stomilionových tržeb ze zbytku světa. Tahle "pohádka“ si na sebe nakonec vydělá.
Žhavý oscarový kandidát Pí a jeho život pokračoval ve své fenomenální zahraniční jízdě a připsal si dalších 18,5 milionu dolarů, z nichž pěkných 4,6 milionu přišlo z otvíráku v jeho posledním velkém trhu – Japonsku. Leeova adaptace světového knižního bestselleru již celosvětově přepočítává 525 mega.
Vydělávat nepřestávají ani muzikáloví Bídníci, kteří mají se zbytku světa již 177 mega a spoustu trhů na jejich premiéru teprve čeká. Žádným velkým mezinárodním hitem se naopak nestane Spielbergův Lincoln, který po velkém domácím úspěchu ve zbytku světa spíše paběrkuje. Ale to je vzhledem k tématu logické.
BOX OFFICE: SVĚTOVÉ TRŽBY ZA VÍKEND OD 25.01.2012
  1. Nespoutaný Django 43,1 mil.
  2. Skyfall 34,4 mil.
  3. Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic 25,4 mil.
  4. Pí a jeho život 18,5 mil.
  5. Bídníci 14,2mil.
  6. Lincoln 10,8 mil.
  7. Nic nás nerozdělí 8,0 mil.
  8. Hobit: Neočekávaná cesta 7,8 mil.
  9. Gangster Squad - Lovci mafie 6,7 mil.
  10. Raubíř Ralf 5,9 mil.
Všechny tržby jsou uvedeny v dolarech. Rozbor severoamerických tržeb z aktuálního víkendu naleznete zde, aktualizovaná čísla tady. Žebříček českých tržeb je k nahlédnutí v tomto článku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY