Ještě jeden přepis čeká novou Godzillu

Vydáno: 08.01.2013 23:16 - Simona Knotková | foto: facebook tvůrce

Nekonečná bitva s napsáním scénáře u nové Godzilly nekončí, do hry vstupuje další muž. Zatímco nový autor se ale zdá být sázkou na jistotu, film má zase nové trable, tentokrát s producenty.
Nový reboot monster filmu Godzilla, který chystá studio Warner Bros. společně s Legendary Pictures, má už svého režiséra, první plakát, a dokonce datum premiéry. Největší potíže mu tak zatím dělá obstojný a zkompletovaný scénář. No, možná tvůrci nechtějí dopadnout jako Roland Emmerich naposledy...
Na tomto místě se už vystřídala řada pisatelů včetně Davida S. Goyera, Dava Callahama nebo posledního Maxe Borensteina. Právě verze autora letošní fantasy novinky by se nově měla dočkat ještě jednoho, doufejme, že již posledního přepsání. Tou lepší zprávou je, že se o to postará Frank Darabont, scenárista Zelené míle nebo Vykoupení z věznice Shawshank.
Ještě k dramatičtější rošádě se ale schyluje na producentských pozicích. Médii proběhla zpráva, že duo Dan Lin (Sherlock Holmes) a Roy Lee (Skrytá identita), které bylo u projektu od začátku a už také započalo preprodukční práce, by od filmu mělo kvůli mnoha dalším povinnostem vycouvat.
Některé zdroje ale tvrdí, že dvojice se naopak chce zbavit samo studio Legendary, a to z důvodu, že jak Lin, tak Lee odmítli snížení svého původního honoráře. Tato komplikace tedy svádí k otázce, zda se natáčení skutečně stihne rozběhnout v plánovaném březnu letošního roku.
Co se týče hereckého obsazení, v hledáčku na hlavní roli jsou zatím tyto tři jména: nový Superman Henry Cavill, Scoot McNairy, který se letos objevil v Affleckově Argu a X-Men Caleb Landry Jones.
Do českých kin by se snímek režírovaný Garethem Edwardsem měl ve 3D dostavit 15. května 2014.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY