Adaptace teen novely Mortal Instruments má trailer

Vydáno: 15.11.2012 13:35 - Martin Bubrín | foto: Sony Pictures Entertainment

Mortal Instruments: City Of Bones je další ze zástupu snímků, které by chtěly nakopnout novou výdělečnou franšízu jako Harry Potter nebo Stmívání. Co prozrazuje první trailer?
Co má společného Město Ember, Čarodějův učeň, Jsem číslo čtyři a Percy Jackson: Zloděj blesku? Všechno jsou to adaptace teenagerských knih (kromě Učně samozřejmě), které chtěly po odchodu Harryho Pottera do penze stvořit novou franšízu, s níž by producenti narazili na zlatou žílu. Bohužel se to ale nevydařilo a sequely několikadílných ság skončily ještě dříve, než začaly.
O nový převrat by se chtěla pokusit také (zatím) šestidílná knižní série Mortal Instruments, jejíž první díl s podtitulem City Of Bones by měl do kin dorazit v létě příštího roku. Tam budeme mít co do činění s další zvláštní teenagerkou, která se dozví, že je napůl anděl a napůl člověk, jehož úkolem je chránit Zemi před démony. Rozbíhá se tedy další báchorka o vyvoleném šestnáctiletém dítěti, které bude zachraňovat svět.
Ovšem z traileru látka působí mnohem plnokrevněji než výše vyjmenované nepodarky. Režisér Harald Zwart (nový Karate Kid) si pohlídal jak mladé herce, tak akci a triky, takže se kromě náčrtku (zřejmě) rozsáhlé mytologie nového světa dočkáme i zábavných hrátek s meči nebo plamenometem. S trochou nadsázky by se dalo říct, že se snímek Nástroje smrti: Město z Kostí (jak se jmenuje předloha v češtině) zatím zdatně prezentuje jako odlehčená verze Bladea a Van Helsinga pro mladší publikum.
Uvidíme, jak si další "young adult" novela povede v kinech. Bojím se ale, že v zemích mimo USA ještě předloha není tak známá, aby si jí všimlo víc lidí než jen několik desítek oddaných fanoušků. Premiéra filmu je za mořem naplánována na 23. srpna příštího roku.
Trailer můžete zhlédnout rovnou pod naším článkem. V galerii také najdete oficiální plakát k filmu.

Originální trailer filmu Mortal Instruments: City of Bones


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY