Zero Dark Thirty má plnohodnotný trailer

Vydáno: 12.10.2012 13:43 - Martin Bubrín | foto: Entertainment Weekly

Nový snímek oscarové režisérky Kathryn Bigelow o honu na Usámu bin Ládina se nyní představuje v první pořádné upoutávce a slibuje další syrově autentický thriller s politickým přesahem.
Snad to nebude jen nutná nástavba oscarovému bijáku Smrt čeká všude a vytěžení z aktuálního tématu. Tím si už Zero Dark Thirty i přes poměrně slabou promo kampaň zajistil dostatečnou publicitu. Hon na Usámu bin Ládina zmapovaný napříč celým desetiletím je atraktivní námět, o který se určitě bude zajímat i jiné než americké publikum.
Kathryn Bigelow, prý podpořená přísně tajnými dokumenty z Bílého domu, v traileru rozehrává nebezpečnou partii s mnoha postavami, která nabízí dvě hlediska. Jednak sleduje komorní řídicí středisko, kde se plánují operace, na druhou stranu neopomíná ani účastníky samotné operace. Ano, mariňáci zřejmě nebudou hrát druhé housle a nabídnou svými syrově snímanými akčními scénami (ten zvuk!) jistě zdatný protipól dialogové hlušině.
Upoutávka zkrátka slibuje akční thriller oscilující mezi autenticky paradokumentární Zelenou zónou a mainstreamovými politickými "napínáky" z ranku Labyrintu lží. Zajímavou trailerovou inovací také je, že hlavní hrdinka v podání Jessicy Chastain neřekne ani slovo - snad se s podobnými malými překvapeními pokusí přijít i film samotný, který má zatím našlápnuto velmi dobrým směrem.
Trailer můžete zhlédnout na iTunes Movie Trailers nebo rovnou pod naším článkem.

Originální trailer filmu Zero Dark Thirty


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY