Top 20 ČR: Rebelka vypekla Svatou čtveřici

Vydáno: 04.09.2012 07:00 - Alžběta Fridrichová | foto: Disney/Pixar

Týden se s týdnem sešel, Rebelka zabojovala a je z toho znovu zlato pro tuhle rusovlasou animovanou princeznu. Svatá čtveřice se musí spokojit s dvojkou a trojku získala taneční novinka Let’s Dance: Revolution.
Poslední prázdninový víkend si chtěly užít především děti, a proto šly všechny animáky rapidně vzhůru. Rebelka posílila o patnáct procent a hravě přeskočila českou komedii Svatá čtveřice, kterou kritika roznesla na kopytech. Dvojice Hřebejk/Viewegh zřejmě nezafungovala, jak se čekalo, přesto si připisuje za víkend přes tři miliony.
O třetí příčku připravila Dobu ledovou 4 premiéra snímku Let’s Dance: Revolution, která si vytančila dva a tři čtvrtě milionů. Doba ledová 4: Země v pohybu od minulého víkendu navýšila své tržby skoro o pětačtyřicet procent, přesto za čerstvou teenage romanťárnou zaostala o tři sta tisíc.
Těsně nad jedním milionem znovu zůstal viset Méďa, za něj se zařadil Madagaskar 3 postupující už od minula zase pěkně pomalu vzhůru. Tentokrát posunul svůj výdělek do plusu o dvaatřicet procent, čímž odstrčil Temného rytíře až na sedmou pozici. Dvě místa ztratil také akční snímek s Colinem Farrellem Total Recall.
O jeden stupeň poklesl jak Bourneův odkaz, tak česká komedie Líbáš jako ďábel - jejich výdělek se smrskl už hluboko pod půl milionu. Naopak pár tisíc navíc, což se ovšem také počítá, připisuje dramedie Do Říma s láskou a také oceněný Polski film, který si už druhý týden drží devatenáctku. Stejně na tom jsou i Nedotknutelní, kteří i přes drobné ztráty znovu obsadili dvanácté místo.
Propadla jak komedie Bez kalhot, tak 7 dní v Havaně nebo The Amazing Spider-Man, jejichž úbytek se šplhal ke čtyřiceti procentům a na celkovém pořadí se to podepsalo ztrátou dvou až tří pozic. K tomu přispěli ještě dvě další novinky, které uspěly před kritickým okem diváka. Na čtrnáctce se dokonce s týdenním předstihem umístil animák využívající stop motion Norman a duchové. Patnácté místo pak připadlo srbskému dramatu Klip.
Na osmnáctku poklesl Prometheus, který už pár týdnů balancuje nad propastí, ale prozatím se drží, a až na dvacítku se tentokrát propadli Muži v černém 3, kterým zřejmě do příště dojde dech. A do návštěvnosti TOP 20 zasáhl o víkendu slušně také Fresh film fest, který z běžných kinosálů ukradl na dva tisíce diváků.
První zářijový čtvrtek vtrhne do kin nadupaná akční podívaná, která doslova přetéká kultovními bojovníky a rváči. Ano, přichází dvojka Expendables. A dále se kromě již zmiňovaného animovaného snímku Norman a duchové představí také dokument s výmluvným názvem Váňa.
TOP 20 ČR OD 30. 8. 2012
  1. Rebelka 3,4 mil.
  2. Svatá čtveřice 3 mil.
  3. Let’s Dance: Revolution 2,7 mil (novinka)
  4. Doba ledová 4: Země v pohybu 2,4 mil.
  5. Méďa 1,1 mil.
  6. Madagaskar 3 999 tis.
  7. Temný rytíř povstal 950 tis.
  8. Total Recall 862 tis.
  9. Bourneův odkaz 381 tis.
  10. Líbáš jako ďábel 207 tis.
  11. Do Říma s láskou 203 tis.
  12. Nedotknutelní 121 tis.
  13. Bez kalhot 96 tis.
  14. Norman a duchové 85 tis. (předpremiéra)
  15. Klip 55 tis. (novinka)
  16. 7 dní v Havaně 50 tis.
  17. The Amazing Spider-Man 47 tis
  18. Prometheus 41 tis.
  19. Polski film 37 tis.
  20. Muži v černém 3 30 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY