Sequel Promethea přilétne nejpozději v roce 2015

Vydáno: 03.08.2012 09:43 - Amaya Tomanová | foto: 20th Century Fox

Dlouho očekávaný Prometheus Ridleyho Scotta nebyl diváky přijat zcela jednoznačně, přesto se chystá sequel. Kdy se ho dočkáme? A kdo se na něm bude podílet?
Prometheus Ridleyho Scotta byl dlouho a netrpělivě očekáván, jeho přijetí však bylo rozpačité a reakce se různily. Někteří uvítali tu spoustu nezodpovězených otázek, které s sebou film přinesl, jiným (nejen) to bylo naopak trnem v oku, pořádná sprška kritiky se snesla i na adresu scénáře. Se sequelem se však počítalo již delší dobu a studio jej hodlá realizovat bez ohledu na skepticismus některých fanoušků.
Studio potvrdilo magazínu The Hollywood Reporter, že spolu s Ridleym Scottem aktivně pracují na pokračování, které by do kin mělo přijít nejpozději v roce 2015. Vzhledem k tomu, že režisér chystá sequel Blade Runnera, připadá v úvahu spíše pozdější datum. Zatím nebylo potvrzeno, jestli Scott usedne opět do režisérského křesla, nebo se bude "pouze" podílet na scénáři. Téměř jistá však je neúčast Damona Lindelofa.
"Kdybych byl výslovně požádán o spolupráci, bylo by velmi těžké říci ne. Na druhou stranu cítím, že film by potřeboval svěží závan nových myšlenek a nápadů, nové pojetí. Někdy je předání štafety někomu dalšímu přesně to, co příběh potřebuje," prohlásil Lindelof.
Zápletka a děj? O těch se můžeme zatím pouze dohadovat, sám režisér však v jednom z rozhovorů o sequelu prohlásil, že stěžejní je nechat naživu postavy Davida a Elizabeth. V pokračování se určitě znovu setkáme s Michaelem Fassbenderem a Noomi Rapace. Napraví sequel to, co Prometheus nechal nevyřešené a nezodpovězené?
Zdroj: Collider


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY