Universal si nadělí k narozeninám nového Vlkodlaka

Vydáno: 28.07.2012 10:56 - Michala Benešovská | foto: Universal

Časy se mění, ale monstra zůstávají. Dracula a upíři jsou nyní citlivky a těší se ohromné oblibě u dospívajících dívek, mumie se dočkaly série dobrodružných akčňáků... a jak na tom jsou vlkodlaci?
Studio Universal slaví sté výročí vzniku a pro věrné fanoušky připravilo milý dárek - návrat ke svým starým dobrým monstrům: začínají u Vlkodlaka. Především ve 30. a 40. letech se studio proslavilo horory a tento žánr pomohlo definovat. Vlkodlak z roku 1941 s Lonem Chaneyem patří společně s Mumií, Neviditelným mužem, Frankensteinem a Draculou k vrcholům hororové éry studia.
A my pro vás máme trailer na novou universalovskou vlkodlačí perličku Werewolf: The Beast Among Us. Film vyjde na začátku října a zamíří rovnou na DVD. Snímek natočil režisér Louis Morneau a v hlavních rolích se objeví Stephen Rea, Steven Bauer a Nia Peeples.
Ale žádný zázrak a invence nás bohužel nečekají, časem prověřené monstrum bude opět při úplňku terorizovat zapadlou vesničku. K hrstce místních odvážlivců, kteří se rozhodnou příšeře čelit, se připojí tajemný cizinec a jeho tým zkušených lovců vlkodlaků. Avšak zdejší vlkodlak vyniká inteligencí a navíc hodně rychle rozšiřuje okruh svých druhů.
Co nám prozradil sám trailer? Universal se moc přes kapsu neplácl - nízký rozpočet je patrný v každém záběru. Vlkodlak nepůsobí děsivě, v traileru se pouze mihne, větší prostor dostávají "helsingovští" lovci, kteří jsou vybaveni skromným arzenálem zbraní, takže nás akce nemine, ale patrně bude méně spektakulární, než byla například ve Van Helsingovi. Obzvlášť půvabný je drsňácký voiceover, který se dnes už příliš neslyší a který naléhavě komentuje a dovysvětluje celý trailer.
Klasické monstrum a strategické datum vydání (hororová sezona okolo Halloweenu) jsou pro Universal zárukou jistého zisku a my uznáváme, že vlastně nemá smysl hledět darovanému koni na chrup.
Trailer snímku Werewolf: The Beast Among Us si můžete prohlédnout přímo pod naším článkem.
Zdroj: Collider


Trailer k filmu Werewolf: The Beast Among Us


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY