Kinopremiéry: 24. týden

Vydáno: 14.06.2012 07:00 - Vratislav Šálek | foto: Bontonfilm

Pouhé tři kinopremiéry nejsou na první pohled nějak zvlášť atraktivní. Rodiny mohou vyrazit na údajně povedený třetí Madagaskar, ti ostatní se pak možná pobaví u britské komedie nebo zajímavé české alternativy.
DonT Stop (Bontonfilm)
Hodně zajímavý domácí počin debutanta Richarda Řeřichy je v podstatě apolitickým hudebním filmem o punku. Sympatickou snahu tvůrce a poměrně autentické zachycení normalizačního Československa devalvuje formální neupravenost a příběhová roztříštěnost. Na druhou stranu tu není nouze o nápady, hlasitou muziku a slušné herecké obsazení sestávající z velké většiny z neznámých jmen. Možná jde o malinko promarněnou příležitost, v tomto směru by ale divák mohl prokázat velkou dávku shovívavosti.
Zajímavost: Autentické interiéry se natáčely ve zchátralém domě poblíž Karlova mostu.

Originální trailer filmu DONT STOP

Madagaskar 3 (Madagascar 3: Europe´s Most Wanted) (Bontonfilm)
Dle dostupných ohlasů příjemné překvapení a suverénně nejlepší díl z celé série. Tvůrci chytře rezignovali na návaznost s minulými filmy a pustili se do bláznivé jízdy, která nezná hranic. Hlavními devízami jsou ovšem takřka dokonalý vizuál, na němž je znát dohled slavného Guillerma Navarra, efektně využité 3D, na animák nezvykle epická hudba Hanse Zimmera a spousta vizuálních i slovních gagů, které pobaví i dospělé. K dokonalosti chybí jen původní znění plné hvězd, které z pochopitelných důvodů ustoupilo prý velmi dobrému českému dabingu.
Zajímavost: Ve snímku se objeví i velmi populární tučňáci, byť jen na okamžik.

Český trailer filmu Madagaskar 3

Pařmeni (A Few Best Men) (Blue Sky Film)
Britsko-australská variace na slavné "pařící" téma není tak vtipná jako její hollywoodský předobraz, na což ve výsledku také doplácí. Zvolené tempo je značně nevyrovnané a všechno už bylo zkrátka viděno někde jinde a lépe zpracované. Snímku chybí také jistější režie, charismatičtější herci a údernější a břitčí dialogy. Radost budou mít snad jen fandové kdysi krásné a populární Olivie Newton-John, jež tu ztvárňuje jednu z hlavních rolí. Sečteno a podtrženo to jako celek rozhodně není špatné, jen zoufale nevýrazné.
Zajímavost: Traileru na tento film je údajně lepší se vyhnout, neboť prozrazuje ty nejlepší vtipy, které se v něm objeví.

Český trailer filmu Pařmeni

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY