Jameson Done In 60 Seconds, soutěž kraťasů je zpátky!

Vydáno: 30.05.2012 10:00 - Michala Benešovská | foto: Jameson done in 60 second

Je tady druhý ročník soutěže amatérských kraťasů Jameson Done In 60 Seconds. Každý zúčastněný získá lahev whiskey a autor nejlepšího videa se podívá do Londýna. Zapněte kamery, AKCE!
Jak na to? Stačí jen, když natočíte vlastní verzi vašeho oblíbeného filmu a zhustíte ho do jedné minuty (včetně titulků). Prostor pro některé dnešní filmy více než dostatečný. Hlavními požadavky na výstup jsou nadhled, originalita a poutavost, avšak většina zúčastněných autorů v záchvatu umělecké šílenosti natáhne originalitu až na hranice avantgardy, ale pokud si zrovna nehovíte ve vypilovaném stylu klasického Hollywoodu, je to soutěž právě pro vás!
Navíc, jakmile přihlásíte své video, máte svou lahev jistou (1 video = 1 lahev). Autoři tří nejlépe hodnocených videí budou pozváni do Jameson Festival Lounge v Karlových Varech a těmto šťastlivcům bude také zajištěno ubytování během karlovarského filmového festivalu.
Loňský vítěz české odnože Done In 60 Seconds se se svou animovanou verzí Forresta Gumpa dostal na festival Jameson Empire Awards 2012, kde se setkal s Timem Burtonem, Dannym DeVitem nebo Ronem Howardem. Takže pokud se vám také poštěstí a do Londýna vyjedete, nezapomeňte si vzít památníček, určitě nasbíráte cenné autogramy!
Přihlášené kraťásky bude samozřejmě také u nás hodnotit "odborná" porota. Letošní ročník nabídne v porotě filmovou publicistku Terezu Spáčilovou, jejíž recenze jsou pravidelně studentům filmových věd předkládány jako odstrašující příklad. Dalším porotcem se stane Marek Dobeš, který nám coby herec pumpoval do žil pravidelnou dávku emocí v Rodinných poutech, natočil žánrovku s Dádou Patrasovou Choking Hazard a stojí také za velmi povedenou parodií Byl jsem mladistvým intelektuálem.
Do hodnocení se zapojí ještě další režisér, Jakub Kohák, který přinesl na televizní obrazovky seriál Okresní přebor, také režíroval Autopohádky. Porotu pak doplní Jameson ambasadorka pro Českou republiku Biola Oyeniyi.
Takže pokud máte chuť na whiskey nebo chcete jen zprznit váš oblíbený film, navštivte web Jamesonu, přihlaste video, vypijte získanou lahev a jděte si potřást tlapkou s odbornou porotou. Videa pro tento ročník můžete posílat do 14. června 2012.

Pro inspiraci jedno z opravdu povedených videí, vítěz Empire Competition 2008


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY