Blu-ray tipy: 21. týden

Vydáno: 19.05.2012 14:31 - Honza Srp | foto: Bontonfilm

Tento týden přináší na Blu-ray discích nabídku pro celou rodinu. Ona si užije romantickou komedii Děti moje s Georgem Clooneym, on si odpočine u upírského akčňáku Underworld: Probuzení a pro jejich děti je tu animovaný muzikál Happy Feet 2.
BD obal filmu Děti moje Děti moje (The Descendants) (Bontonfilm)
Je děsivé, v jak krátkém okamžiku se vám může obrátit celý život vzhůru nohama, aniž byste si to něčím zasloužili. Staré známé rčení praví, že vše špatné je k něčemu dobré - a může být pravdivé dokonce i v okamžiku, kdy váš blízký bojuje na nemocničním lůžku o holý život. Přestože v hlavní roli exceluje hollywoodský fešák George Clooney, má tento film ke klasickým hollywoodsky přímočarým kouskům hodně daleko. Otec s dvěma dospívajícími dcerami není zrovna typické obsazení roadmovie, ale poselství, že cesta je někdy důležitější, je univerzální. Především díky brilantnímu a po zásluze Oscarem oceněnému scénáři Alexandera Paynea se před námi rozvijí velice civilní drama, při němž vás celou dobu hlodá pocit, že toto se může přihodit i vám. Pravda, trochu laciné kulisy prosluněné Havaje tento pocit poněkud tlumí. Film samotný celkem úspěšně balancuje na hraně komedie a dramatu a patří mezi to nejlepší, co loni vzniklo.
Synopse: Zatímco je jeho manželka po těžké automobilové nehodě v kómatu, musí se do té doby poněkud lehkomyslný Matt (George Clooney) zhostit nelehké role otce dvou dospívajících dcer. Když zjistí, že mu žena byla nevěrná, upne veškerou svou vůli k jedinému úkolu - vypátrat totožnost tajemného milence.
Bonusy:
  • Rozhovor s Georgem a Alexanderem,
  • Práce s Alexanderem,
  • Výběr herců,
  • Havajský styl,
  • Děti moje ve skutečnosti,
  • vynechané scény
  • a další.
  • 
Zvuk: anglicky DTS 5.1, česky Dolby Digital 5.1
    
Titulky: anglické, 
české
    
Obraz: 2,40:1
    Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 25. dubna 2012.

    Český trailer filmu Děti moje

    BD obal filmu Underworld: Probuzení Underworld: Probuzení (Underworld: Awakening) (Bontonfilm)
    Probuzení je již čtvrtým filmem ze světa zmítaného válkou mezi upíry a vlkodlaky. Tvůrci se evidentně řídili poučkou – nespravuj, co není rozbité, a jedou podle dobře naučeného postupu. Kate Beckinsale je i ve svých čtyřiceti letech v latexovém oblečku pořád sexy a pokud potřebujete jen vypnout mozek a odreagovat se, nemůžete s touto jinak tuctovou akční jízdou sáhnout vedle. Nesmí vám ale vadit, že za dva dny už si nevzpomenete, o čem film vůbec byl. O příběh jde tentokrát stejně až v druhé řadě a nemusíte se bát, pokud jste žádný předchozí díl série neviděli - že byste se ztratili v zamotaném klubku komplikovaných vztahů, opravdu nehrozí. Na krále žánru, upířího lovce Bladea, ale film ztrácí v každém ohledu.
    Synopse: Po deseti letech se hlavní hrdinka Selena (Kate Beckinsale) probouzí ze zajetí a jde si to vyřídit se spoustou zmutovaných monster.
    Bonusy:
  • Komentář tvůrců,
  • Nepovedené záběry,
  • Videoklip Heavy Prey od Lacey Sturm feat.Geno Lenardo,
  • 5 filmů o filmu,
  • Exkluzívně ve 3D: Previzualizace scén.
  • 
Zvuk: anglicky DTS 5.1, česky Dolby Digital 5.1
    
Titulky: anglické, slovenské, 
české
    
Obraz: 2,40:1
    Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 25. dubna 2012.

    Český trailer filmu Underworld: Probuzení

    BD obal filmu Happy Feet 2 Happy Feet 2 (Happy Feet Two) (Magic Box)
    Hudební komedie o tančících tučňácích celkem obstojně poslouží k zabavení ratolestí ve věku zhruba 5 - 10 let, aniž by se nějak negativně podepsala na jejich duševním zdraví. Po řemeslné stránce nelze filmu nic vytknout: animace je zvládnutá naprosto dokonale, jenže zrovna v tomto žánru je konkurence tak nabitá, že film nejspíše zapadne. Na druhou stranu nenapadá mě jediný důvod, proč byste si ze široké nabídky animáků nemohli vybrat třeba právě Happy Feet 2. Obzlváště, když se tentokrát povedl i dabing, což u zpívaných filmů nebývá zdaleka pravidlem. Jen zvažte, zda-li nebude výhodnější film si pouze půjčit – při opakovaném zhlédnutí začínají být písničky mírně řečeno otravné.
    Synopse: Mladý Erik se stydí tančit a raději utíká z domu. Jeho otec Mumble pak musí sjednotit všechny kmeny tučňáků i ostatních mořských zvířat a nacvičit největší taneční číslo, jaké kdy ledová Arktida zažila.
    Bonusy:
  • Objevte Antarktidu s Lil P-Nutem,
  • Naučte se kreslit roztomilého tučňáka Erika
  • a mnohem více!
  • 
Zvuk: anglicky a slovensky v DTS- HD MA 5.1, česky DTS- HD MA 5.1
    
Titulky: anglické, 
české
    
Obraz: ?
    Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 25. dubna 2012.

    Český trailer filmu Happy Feet 2

    Chcete vědět, jaké další Blu-ray disky dorazí do tuzemských obchodů? Podívejte se na kompletní seznam chystaných titulů v našem Blu-ray kalendáři.


    NÁZORY

    Vložit názor

    Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

    Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

    Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
    Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY

    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY