Podívejte se na trailer Gangster Squad s Goslingem

Vydáno: 11.05.2012 08:39 - Martin Bubrín | foto: Warner Bros. Entertainment Inc.

Los Angeles čtyřicátých let, klobouky, dlouhé kabáty, nabité thompsony a drsňáci na obou stranách zákona. Režisér Zombielandu Ruben Fleischer představuje svou novou gangsterku.
Hodně cool. Zdá se, že režisér Ruben Fleischer vytahuje všechny přednosti svého hyperstylizovaného Zombielandu. V tak trochu zpátečnickém příběhu z L.A. čtyřicátých let, kde půjde banda policajtů po jednom velkém gangsterovi, nenajdete žádnou retro atmosféru jako například v nedávném snímku Argo, ale líbivé zpomalovačky, drsné hlášky a dunící hiphopový soundtrack. Může toto fungovat?
Nemůžeme Fleischerovi vyčítat to, že se s The Gangster Squad chce zalíbit mladšímu publiku - ono je totiž v dnešní době sakra těžké přijít s něčím lákavým, co by vedle komiksových filmů nasytilo i cílovou skupinu kin.
Oproti obdobně laděné gangsterce Lawless, která sázela na dusnou atmosféru, špínu a silný příběh, toto vypadá spíše na stylizovanou variaci na cokoliv od Neúplatných (podobná zápletka) přes L.A. - Přísně tajné (atmosféra L.A.) až po Veřejné nepřátele (například závěr v kině).
Není důvod doufat, že by se to nemělo povést. Vedle zvoleného pojetí se má film možnost opřít také o perfektní obsazení čítající stále populárnějšího Ryana Goslinga, sexy Emmu Stone, Joshe Brolina nebo k nepoznání změněného Seana Penna, který si zase hlasitě říká o Oscara.
Typický moderní trailer (čili hlasitá hudba, výrazné zvukové efekty, zběsilý střih, gradace...) tak může klidně propagovat něco, co bude ve výsledku vypadat úplně jinak. Kdyby se ale celou dobu nesl film na podobné odlehčené vlně, myslím, že by se nikdo nezlobil. A teď si jdu asi zahrát L.A. Noire...
Trailer můžete zhlédnout na iTunes Movie Trailers nebo rovnou pod naším článkem. Ve fotogalerii článku najdete také nový plakát k filmu.

Originální trailer filmu Gangster Squad


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY