Brad Bird zůstane u hraného filmu

Vydáno: 09.05.2012 17:11 - Petr Čáp | foto: David James / Paramount Pictures

Po čtvrté nemožné misi s Tomem Cruisem se oslavovaný režisér rozhodl zkusit to bez počítačové animace znovu. Jaký projekt pro filmové diváky nachystá tentokrát?
Přechod od animovaných filmů k hraným projektům není jednoduchý a ne každému se podaří bez problémů. Svoje o tom ví Andrew Stanton z Pixaru, jehož John Carter nedostál očekáváním, co se kvalitativní i komerční stránky týče. Najdou se ale i tací, kteří v hrané tvorbě zaujmou stejně jako u animovaných předchůdců. Brad Bird tohoto úspěchu dosáhl.
Oceňované filmy Úžasňákovi či Ratatouille zařídily Birdovi dostatek pozornosti a zařadily ho mezi nejuznávanější režiséry. Velký otazník visel nad jeho prvním hraným filmem, kterým se stala Mission: Impossible IV.
Výsledek však vyvolal vlnu nadšení, a proto byla spousta lidí zvědavá, zda se Bird rozhodne v hrané filmové branži zůstat, nebo zdali se vrátí k animákům. Nyní máme o něco jasněji: zdá se, že Birdovi animáky nechybějí a nějakou dobu to bez nich vydrží.
Rozhodl se totiž jako svůj další projekt režírovat snímek s názvem 1952. Jedná se o tajemný projekt, který napsal spolutvůrce seriálu Ztraceni a scenárista očekávaného Promethea Damon Lindelof. Společně se scénářem se Lindelof postará také o produkci snímku. Projekt zaštítí studio Disney. A tím oficiální informace o filmu končí.
Nejedná se ale o nový projekt, poprvé jsme o něm zaslechli již loni v létě s tím, že by mělo jít o sci-fi. O čem bude příběh vyprávět, zatím není jisté. Teorie se upínají k názvu filmu, který přímo vybízí k označení letopočtu, ve kterém se snímek bude odehrávat. Může se stejně tak jednat o pracovní titul nebo pouze kódové označení, které nás má zmást a s filmem nemá nic společného.
Pokud by ovšem název doopravdy odkazoval k roku 1952 a pracovalo by se v rámci žánru sci-fi, mohl by se snímek točit okolo projektu Blue Book. Tak byla označena iniciativa ve Washingtonu D.C., která měla za úkol zkoumat tajemství UFO, když se v létě roku 1952 nad městem objevilo několik neznámých létajících objektů.
Konkrétnějších informací se dost možná jen tak nedočkáme, neboť snímek by za ideálních okolností měl do produkce vstoupit až v příštím roce. Pokud projekt nepotkají problémy, Bird kvůli tomu bude muset odsunout své další filmy, které měl v hledáčku, tedy katastrofický snímek 1906 a Here There Be Monsters.
Zdroj: Slashfilm


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY