Stephenie Meyer nás provede temnou chodbou

Vydáno: 26.04.2012 07:18 - Simona Knotková | foto: Whitestardust / thehostseries.wikia.com

Hororový román Down A Dark Hall napsala v roce 1974 spisovatelka Lois Duncan. V roce 2012 získala práva na zfilmování autorka Stmívání Stephenie Meyer. Její producentské povinnosti však nekončí u tohoto titulu.
Stephenie Meyer není pouze autorkou řady upířích teenage románů Stmívání, kterým se úspěšně podařilo vplout i na plátna kin. Jako producentka začala s Twilight ságou fušovat i do filmařiny a na stejném postu se objeví například i v adaptaci své další knihy Hostitel, jejíž režie se zhostil Andrew Niccol.
Nyní se osmatřicetiletá spisovatelka pouští do zfilmování románu Down A Dark Hall Lois Duncan, na který odkoupila práva. Duncan má na svědomí například stejnojmennou knižní předlohu hororu Tajemství loňského léta. V Down A Dark Hall hlavní hrdinka přijíždí do internátní školy a kromě toho, že ve škole jsou už jenom tři další studenti, dějí se tam dost podivné věci...
Meyer vypomůže nejen producent Twilight ságy Wyck Godfrey, ale také Meghan Hibbett, která s Meyer produkovala také romantickou komedii Austenland, v níž se bude Keri Russell pokoušet najít dokonalého muže - přesně takového, jakého zná z románu Jane Austen Pýcha a předsudek.
Dodejme, že snímek Austenland bychom měli spatřit ještě v letošním roce.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY