Světové tržby: Cesta na tajuplný ostrov 2 opět v čele

Vydáno: 12.03.2012 10:45 - Zbyněk Kubín | foto: Warnes Bros.

Po krátké přestávce se do čela světového žebříčku vrací dobrodružná Cesta na tajuplný ostrov 2, které v komerčně hodně chudém devátém víkendu uvolnil místo rychle klesající Ghost Rider 2.
Dobrodružný sequel Cesta na tajuplný ostrov 2 se vrací do čela žebříčku, k čemuž mu tento víkend stačilo mizerných 15,7 milionů dolarů z 52 trhů. Úspěšné rodinné dobrodružství má ze zbytku světa na kontě již téměř 200 milionů a celosvětové tržby ve výši 270 milionů již vyústily v přípravy dalšího pokračování.
Stříbrnou placku si s tržbami 14,4 milionů odnáší akční komedie Tohle je válka!, jejíž prozatímních 43 milionů ze zbytku světa vrací producentům úsměv do tváře, neboť se zdá, že celosvětově se tato pětašedesátimilionová produkce nakonec těsně zaplatí, ač to tak po domácí premiéře vůbec nevypadalo.
A snaží se také Scorseseho Hugo a jeho velký objev, který si opět polepšil a připisuje si dalších 11,4 milionů. Celkově má na kontě už 83 milionů, takže ještě nějakých 200 milionů a je to v suchu...
S jedenácti miliony a minimálními propady následuje úspěšný akční thriller Nepřítel pod ochranou, který zatím už přepočítává 52 milionů, do první desítky se vrací také Válečný kůň, jenž si tentokrát vyplakal 10,6 milionů, čímž své zahraniční tržby nátáhl na příjemných 80 milionů dolarů.
Až pak následuje lídr předešlého víkendu, akční slátanina Ghost Rider 2, která padla o více než polovinu na 9,7 milionů. Také jemu ale světové tržby zajistí ve výsledku plusové hodnoty.
Celé tři příčky světového žebříčku pak ovládají francouzské snímky. Vedle nesmrtelných veteránů Intouchables a The Artist se do top ten nově probojovala novinka Les infidèles, kde opět exceluje díky Artistovi čerstvě oscarový Jean Dujardin.
BOX OFFICE: SVĚTOVÉ TRŽBY ZA VÍKEND OD 02.03.2012
  1. Cesta na tajuplný ostrov 2 15,7 mil.
  2. Tohle je válka! 14,4 mil.
  3. Hugo a jeho velký objev 11,4 mil.
  4. Nepřítel pod ochranou 11,0 mil.
  5. Válečný kůň10,6 mil.
  6. Ghost Rider 2 9,7 mil.
  7. Les infidèles 7,8 mil (novinka)
  8. The Artist 7,7 mil.
  9. Ďábel v těle 6,9 mil.
  10. Intouchables 6,9 mil.
Všechny tržby jsou uvedeny v dolarech. Rozbor severoamerických tržeb z aktuálního víkendu naleznete zde, aktualizovaná čísla tady. Žebříček českých tržeb je k nahlédnutí v tomto článku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY