Kinopremiéry: 9. týden

Vydáno: 01.03.2012 13:00 - Daniel Patras | foto: BIOSCOP

Po oscarových žních minulých týdnů tu máme citelné ochladnutí. Nabídka čítá jen tři klasické filmy a koncert skupiny Chemical Brothers. Nicméně mezi onou trojicí je kromě ďáblem posedlých Ghost Ridera 2 a Ďábla v těle i geniální Meryl Streep coby Železná lady.
O tipu týdne není tentokrát sebemenších pochyb. Ne že by Železná lady byla mimořádnou událostí, to jen zbylé dvě pekelné záležitosti jsou mimořádně ničemné. U Ghost Ridera 2 to ani jinak dopadnout nemohlo, u Ďábla v těle to však poněkud zamrzí. Pokud tedy nejste fanoušky Chemical Brothers, zůstává tento týden jediná záchrana: dvěma Oscary oceněný historický snímek Železná lady, jenž sází především na mimořádný výkon Meryl Streep v hlavní ženské roli.
Železná lady (The Iron Lady) (Bioscop)
Meryl Streep se s grácií ujala role Margaret Thatcher, první a zatím poslední premiérky Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Snímek mapuje její jedenáctileté působení v roli předsedkyně vlády, během kterého prokázala svou hroší kůži, nekompromisnost a rozhodnost. Díky těmto vlastnostem si vytvořila řadu stoupenců, ale i mnoho nepřátel a vysloužila si svou přezdívku Železná lady.
Hodnocení: 5/10 (recenze | profil filmu).


Český trailer filmu Železná lady

Ďábel v těle (The Devil Inside) (Bontonfilm)
Isabella Rossi nemá úplně obvyklou matku. Když ji bylo osm, její matka Maria zabila tři lidi. Stalo se to během vymítání. Během vymítání, které bylo prováděno právě na její matce. Od té doby je nepříčetná Maria v psychiatrické léčebně a Isabellu ani nepoznává. Zoufalá dcera se proto rozhodne ponořit do problematiky exorcismu a svůj rodinný problém vyřešit na vlastní pěst. A to vše po boku kameramana.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | profil filmu).


Český trailer filmu Ďábel v těle

Ghost Rider 2 (Ghost Rider: Spirit of Vengeance) (Falcon)
Nicolas Cage se vrací jako ďábelský Johnny. Stále trpí svou strašlivou kletbou a ukrývá se kdesi daleko ve východní Evropě. Jistá náboženská sekta po něm chce práci. A v téhle práci se Johnny musí postavit samotnému ďáblu. Jedině tak ochrání jednoho malého chlapce a je to také jediná šance, jak se zbavit děsivé kletby.
Hodnocení: 3/10 (recenze | profil filmu).


Český trailer filmu Ghost Rider 2

Chemical Brothers: Don't Think (Chemical Brothers: Don't Think) (Aerofilms)
První filmový projekt zachycující kompletní koncert proslulé elektronické kapely Chemical Brothers byl natočen během japonského Fujirock Festivalu. Režisér Adam Smith k tomu využil na dvacet kamer, jež usilují o co možná nejdokonalejší a nejvěrnější dojem z koncertu. Divák by měl mít v kině pocit, jako by byl přímo na místě a mohl si vychutnat plnohodnotnou atmosféru "japonského Glastonbury", jak se akci Fujirock někdy přezdívá.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | profil filmu).


Český trailer filmu Chemical Brothers: Don't Think

Chcete vědět, jaké další filmy dorazí do tuzemských kinosálů? Podívejte se na desítky dostupných českých trailerů na našem oficiálním YouTube kanálu.

ANKETA

Na který film se nejvíce těšite do kina v 9. týdnu roku 2012?








Podívat se na výsledky




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY