Blíží se další Severská filmová zima

Vydáno: 01.02.2012 17:56 - Jana Bébarová | foto: Facebook tvůrce

Přehlídka uvede celkem jedenáct snímků
Paprika Steen ve filmu <b>Vikaren</b>
Erik Aavatsmark / trustnordisk.com
Další ročník Severské filmové zimy míří do českých kin. Přehlídku nových i prověřených filmových titulů z produkce Dánska, Norska, Švédska a Islandu budou moci diváci zhlédnout v Praze a Brně ve dnech 15. - 19. února. Od pátku 17. do neděle 19. února budou vybrané filmové tituly ze severských zemí k vidění také v ostravském Minikině.
Během pěti festivalových dnů Severská filmová zima divákům nabídne například islandské drama s pochmurnou atmosférou Spodní proud o skupině drsných námořníků, švédský snímek Harryho dcery o dvou sestrách, jejichž vzájemný vztah je podroben těžké zkoušce, nebo romantické komedie Improt/Export o snahách norského mladíka zalíbit se rodičům své pákistánské přítelkyně a tematicky příbuzné Naše vlastní Oslo o námluvách naprosto odlišných čtyřicátníků.
Na programu přehlídky kromě jiného dále bude dánská antiromantická komedie Pravda o mužích či rovněž dánský rodinný thriller Učitelka, švédské, na Oscara nominované drama Tak jako v nebi nebo islandské mysteriózní drama Vychladlá stopa. Severská filmová zima letos rovněž láká na divácky velmi úspěšné drama se Stellanem Skarsgårdem Král z ostrova Bastøy o nechvalně proslulém chlapeckém nápravném ústavu.
Uváděné snímky budou opět promítány s rozšířenými a barevně upravenými titulky vstřícnými sluchově postiženému publiku. V rámci doprovodného programu se můžete těšit na Severský hudební mejdan, který se uskuteční 17. února v pražské Malostranské besedě.
Více informací o programu naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY