Známe nominace na Independent Spirit Award

Vydáno: 04.12.2011 14:48 - Jana Bébarová | foto: Facebook tvůrce

Vítězové budou v Los Angeles ohlášeni koncem února
Ryan Gosling ve filmu <b>Drive</b>
FilmDistrict
Mezi šesticí hraných snímků nominovaných na Independent Spirit Award jsou tragikomedie Jonathana Levina na téma rakovina 50/50, obdobně laděné Začátky Mikea Millse, Refnův Drive, apokalypticky laděný Take Shelter Jeffa Nicholse, Hazanaviciusova pocta slavnému milovníkovi němé éry The Artist a The Descendants Alexandera Payna. Kromě Jonathana Levina budou všichni jmenovaní tvůrci bojovat o cenu za režii.
V hlavní mužské herecké kategorii se utkají Ryan Gosling (Drive), Woody Harrelson (Rampart), Michael Shannon (Take Shelter), Jean Dujardin (The Artist) a Demián Bichir (A Better Life).
Mezi herečkami se v hlavní herecké kategorii bude rozhodovat mezi Michelle Williams (My Week with Marilyn), Elizabeth Olsen (Martha Marcy May Marlene), Adepero Oduye (Pariah), Rachel Harris (Natural Selection) a Lauren Ambrose (Think of Me).
V kategorii zahraničních filmů byl nominován největší íránský hit tohoto roku Rozchod Nadera a Simin, Trierova Melancholia, Stud Steva McQueena, Kluk na kole bratří Dardennů a Tyrannosaur Paddyho Considina.
O cenu za nejlepší debut budou soutěžit snímky Another Earth, In the Family, Margin Call, Martha Marcy May Marlene a Natural Selection. O cenu Johna Cassavetese pro hraný film s rozpočtem pod půl milionu dolarů budou usilovat nízkorozpočtové projekty Bellflower, Circumstance, Hello Lonesome, Pariah a The Dynamiter.
Vítězové budou v Los Angeles vyhlášení 25. února. Kompletní seznam nominací naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY