Daniel Radcliffe se promění v beatníka

Vydáno: 01.12.2011 21:48 - Martin Bubrín | foto: Facebook tvůrce

Byla mu nabídnuta role Allana Ginsberga
Daniel Radcliffe ve filmu <b>Harry Potter a Relikvie smrti - část 2</b>
Warner Bros. Ent. & Harry Potter Publishing Rights J.K.R
Vypadalo to, že po Harry Potterovi bude pro Daniela Radcliffa velmi těžké vymanit ze škatulky slavného kouzelníka. Deset let ve stejných brýlích a s jizvou na čele se holt do diváckých podvědomí zapíše hodně tučným písmem. Nyní, nesvázaný nějakým kontraktem na osm filmů, si může pomalu a klidně začít vybírat další role.
Po slibně vypadající hororové žánrovce Žena v černém (v kinech od února příštího roku) přistála herci na stole nabídka na roli básníka beatnické generace Allena Ginsberga. Na rozdíl od Kvílení, které se spíše zabývalo básníkovým dílem, by měl být Kill Your Darlings thriller vycházející z jeho života. Zabývat by se měl vztahem mezi Ginsbergem samotným a jeho současníky Jackem Kerouacem, Williamem S. Burroughsem a Lucianem Carrem. To, co film řadí do kolonky "thriller", je pak Carrova vražda svého milence.
O filmu se již uvažuje od roku 2009, kdy byli s hlavními rolemi spjati herci Jesse Eisenberg (Ginsberg), Chris Evans (Kerouac) a Ben Whishaw (Carr). První jmenovaný je samozřejmě nahrazen právě Radcliffem, ale o tom, zda by si měli ve filmu zahrát i ostatní, zatím nepadlo ani slovo. Velkou neznámou je také jméno režiséra Johna Krokidase, který má na svém kontě prozatím jen pár krátkých filmů.
Z Radcliffovy strany sice ještě nebylo slyšet žádné oficiální vyjádření, ale i tak můžeme s jistotou říci, že role homosexuála by v jeho kariéře byla určitě zásadním zlomem, po němž by ho lidé začali brát možná i trochu vážně. V "potterovkách" ukázal, že hrát umí, a mimo filmová plátna nás ujistil, že se neštítí doslova ničeho.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY