Box office: Světové tržby za 45. víkend

Vydáno: 19.11.2011 08:20 - Zbyněk Kubín | foto: Facebook tvůrce

Po domácím úspěchu Válka bohů zabodovala i ve světě
Henry Cavill ve filmu <b>Válka bohů</b>
2011 H.C.E.
K solidnímu startu za 32 milionů dolarů v Severní Americe přidala Singhova antická fantasy řežba Válka bohů i více než příjemné peníze ze zbytku světa. Premiéra v pětatřiceti státech vynesla parádních 38 milionů dolarů a rozporuplně přijímaný digitální krvák s rozpočtem 75 milionů by to měl bez větších problémů celosvětově dotáhnou za hranici dvouset milionů. Nejvíce dolarů se přisypalo z Ruska, kde bohové otevřeli za 8,6 milionů dolarů, následuje Jižní Korea (5,0 mil.) a Velká Británie (3,5 mil.).
Dvousetmilionová meta jen ze zbytku světa je otázkou času pro animák Tintinova dobrodružství na dvojce, který si během třetího víkendu v oběhu při propadu o 28 procent připsal 28,2 milionů a celkově má na kontě 167 milionů. Na svou domácí premiéru přitom stále ještě čeká. A bronzová megaúspěšná francouzská komedie Intouchables vydojila jen z domácího publika dalších monstrózních 23,6 milionů a po dvou víkendech má na kontě 43,7 milionů.
Bramborová placka připadla za 12 milionů robotickému rodinnému filmu Ocelová pěst, jehož celkové neamerické tržby se blíží slušným 150 milionům dolarů, celosvětově pak 230 milionům. Výsledek 53,7 milionů dolarů je suma, na kterou se zatím mimo svou domovinu vyšplhalo sci-fi Vyměřený čas. Mrzké domácí tržby ale tuto vesměs chválenou podívanou drží na celkově slabých 85 milionech dolarů.
Zbytek žebříčku doplňuje nepříliš úspěšná heist komedie Mistrovský plán, výdělečná Paranormal Activity 3 a úspěšné kousky Nákaza, Kocour v botách a Lví král 3D.
BOX OFFICE: SVĚTOVÉ TRŽBY ZA VÍKEND OD 11.11.2011
  1. Válka bohů 38,0 mil. (novinka)
  2. Tintinova dobrodružství 28,2 mil.
  3. Intouchables 23,7 mil.
  4. Ocelová pěst 12,0 mil.
  5. Vyměřený čas 8,7 mil.
  6. Mistrovský plán 7,7 mil.
  7. Paranormal Activity 3 6,7 mil.
  8. Nákaza 6,2 mil.
  9. Kocour v botách 5,2 mil.
  10. Lví král 3D 5,0 mil.
Všechny tržby jsou uvedeny v dolarech. Rozbor severoamerických tržeb z aktuálního víkendu naleznete zde, aktualizovaná čísla tady. Žebříček českých tržeb je k nahlédnutí v tomto článku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY