Severský filmový podzim zamíří do pěti měst

Vydáno: 09.11.2011 14:49 - Jana Bébarová | foto: Facebook tvůrce

Přehlídka uvede deset snímků ze severských zemí
Severský filmový podzim 2011
Severský filmový klub
Již počtvrté budou mít čeští diváci možnost v rámci přehlídky organizované Severským filmovým klubem zhlédnout vybrané snímky původem ze severských zemí. Od druhé poloviny listopadu se totiž uskuteční další Severský filmový podzim. A tentokrát zavítá hned do pěti měst.
Od 17. do 20. listopadu bude akce paralelně probíhat v pražském kině Atlas a v brněnském Artu, poté se na čtyři dny (od 21 .- 24. 11.) přesune do Olomouce a Uherského Hradiště. Dne 23. listopadu bude jeden ze snímků rovněž k vidění v Berouně.
Přehlídka uvede například dva snímky spjaté tématem "Polární kruh na dosah", a to první dánský film, který získal nominaci na Oscara, Qivitoq - duch hor (1956) a islandský snímek Prosinec ze současného předvánočního Reykjavíku.
Téma "Cestou zločinu" spojuje absurdní dánský film režiséra Anderse Thomase Jensena Řezníci a norské drama Nokas, které dokumentárním způsobem zachycuje největší norskou bankovní loupež, k níž došlo v roce 2004 a jež tragickým způsobem rezonuje s hrůznými událostmi v Norsku v červenci letošního roku.
O odvážných ženách (třetím tématu) budou vyprávět dánský film Emmin stín, švédská dobromyslná komedie Ženská za volantem (2008) a aktuální společensko-kritický dánský snímek Útěk.
Součástí programu bude i dánské drama Přes ulici, pod vodou, norsko-dánský koprodukční projekt To největší na světě a norsko-švédský snímek Spolehni se.
Vybrané filmy (Prosinec, Ženská za volantem, Emmin stín a To největší na světě) budou navíc uvedeny s rozšířenými a barevně upravenými titulky pro neslyšící diváky. Více podrobností o akci najdete na stránkách Severského filmového klubu, kde můžete mimo jiné soutěžit o volné vstupenky na akci.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY