Kinopremiéry: 42. týden

Vydáno: 20.10.2011 11:30 - Daniel Patras | foto: 2011 Warnerbros

Do kin míří další 3D snímek a jsou jimi očekávaní Tři mušketýři! Ještě předtím, než začneme jásat, projděme si, co ještě skrývá 42. týden; katastrofické sci-fi Nákaza, třetí díl Paranormal Activity, koprodukční Dům a smutná Osamělost prvočísel.
Na první pohled se může jednat o opravdu silný týden. Však tu máme dva filmy, které přetékají hvězdami (Nákaza, Tři mušketýři), pokračování populárního duchařského hororu za pakatel (Paranormal Activity 3) a dva zástupce s vyššími uměleckými ambicemi (Dům, Osamělost prvočísel). Smutným faktem je, že žádný z nich nepřekračuje hranici mírného nadprůměru. V naší recenzi si však docela dobře vedla novinka Stevena Soderbergha a Nákaza je tak naším tipem týdne.
Nákaza (Contagion) (Warner Bros.)
Týdne, který příliš originálních námětů nepobral. Výjimkou není ani Nákaza. Opět se jedná o smrtelný virus, který se šíří neuvěřitelnou rychlostí po celé zeměkouli. Stačí minimální kontakt; podání ruky, zakašlání nebo jen dotknutí se čehokoliv, na co předtím sahal nakažený a virus míří zase dál. Co se stane, je jasné. Jak počet mrtvých neustále stoupá, zvyšuje se i panika obyvatelstva. Každý se snaží zachránit sám sebe. Kromě toho je však problémem i neustále rostoucí paranoia. Tu do velké míry způsobuje jistý blogger (Jude Law), který šíří všemožné konspirační teorie. Společnost je na pokraji zhroucení a záchrana světa stojí na obyčejných lidech.
Hodnocení: 7/10 (recenze | profil filmu).

Český trailer filmu Nákaza

Tři mušketýři (The Three Musketeers) (HCE)
V čem může být třista padesáté první zpracování Dumasovy klasiky jiné, než jeho předchůdci? No to je přeci jasné, je ve 3D! Tentokrát se látky chopil král béčkových velkofilmů, Paul W.S. Anderson, a příběh čtyř ctnostných rytířů, kteří žijí a bojují jeden za všechny a všichni za jednoho, přetavil do moderní podoby. Samozřejmě tak, aby tržby byly co největší. V hlavních i vedlejších rolích se představí celá plejáda mladých a nadějných herců a hereček. Mezi ty nejzkušenější patří Orlando Bloom, Mads Mikkelsen, Milla Jovovich nebo Matthew Macfadyen.
Hodnocení: 6/10 (recenze | profil filmu).

Český trailer filmu Tři mušketýři

Paranormal Activity 3 (Paranormal Activity 3) (Bontonfilm)
Člověk se párkrát vyspí a už jsou na světě tři díly Paranormal Activity. Tenhle duchařský horor svět zaujal zejména svým téměř nulovým rozpočtem a následným obrovským kasovním úspěchem. Není proto divu, že se digitální kamera vzala do ruky už potřetí. Až do dnešní premiéry je příběh pečlivě skrýván, aby byl požitek a strach co možná největší. Ví se, že se opět vrátíme k sestrám Katie a Kristi, postávám z minulého dílu a prozkoukáme jejich tajemné, nečekaně děsivé, dětsví.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | profil filmu).

Český trailer filmu Paranormal Activity 3

Dům (Dům) (Falcon)
Ne, nejedná se o českou adaptaci slavné počítačové hry z Marsu, ale o česko/slovenské intimní drama otce a dcery. Je to příběh lásky, nenávisti, naděje a tužeb. Otec Imrich staví pro svou milovanou dceru Evu nový dům. Do stavby vkládá své veškeré úsilí a kompenzuje si útrapy, které zažil v dobách komunismu. Imrich má ovšem dcery dvě. Na dvoře jsou i dva rozestavěné domy. Starší dcera Jana je ovšem černou ovcí rodiny. Otci se vzepřela a ten ji ze svého života vyškrtl. Jenže ani Eva není příliš nadšená ze své "dokonalé" rodiny. Otec ji otravuje svými staromódními názory, praktikami i chováním vůči matce a sestře. Touží po maturitě vypadnout. Vydělává si, kde může a tajně se vídá se se sestrou Janou. Její neuspořádané plány ještě více ovlivní nový muž. Je jím mnohem starší a ženatý Jakub. Tolik tajemství ale Eva nemůže nikdy zvládnout a ta postupně vyplouvají na povrch.
Hodnocení: 7/10 (recenze | profil filmu).

Český trailer filmu Dům

Osamělost prvočísel (La solitudine dei numeri primi) (Aerofilms)
Prvočíslo je takové přirozené číslo, které je dělitelné pouze sebou samým a jedničkou. Ze své podstaty jsou tak prvočísla poměrně osamělá. Stejně jako Alice a Mattia. Mladý muž a žena, žijí svou oddělenou cestou, sami pro sebe. Oba se obtěžkáni tragickou minulostí setkávají a poznávají v sobě spřízněnou duši. Při společném vyprávění zjišťují, že jejich osudy jsou mnohem propletenější, než by si kdokoliv z nich z počátku myslel. Za zmínku stojí jistě i jméno autora hudebního doprovodu. Ten je dílem slavného zpěváka Mika Pattona, frontmana kapel Faith No More či Mr. Bungle.
Hodnocení: 6/10 (recenze | profil filmu).

Český trailer filmu Osamělost prvočísel

Všechny aktuální trailery si můžete také pustit na našem YouTube kanálu tady.

ANKETA

Na který film se nejvíce těšite do kina ve 42. týdnu roku 2011?









Podívat se na výsledky




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY