Cronenberg chystá sequely svých filmů

Vydáno: 09.10.2011 15:25 - Martin Bubrín | foto: Facebook tvůrce

V plánu je další Moucha i Východní přísliby
Jeff Goldblum ve filmu <b>Moucha</b>
20th Century Fox
Ještě do kin neudeřily ani dvě poslední režisérovy novinky - psychoanalitické drama Nebezpečná metoda a Cosmopolis s Robertem Pattinsonem o zvláštním dni jednoho multimilionáře - a už se naplno začíná mluvit o dalších projektech. Nejznámější kanadský filmař David Cronenberg by se chtěl údajně zaměřit na sequely svých dvou úspěšných snímků, konkrétně kultovní Mouchy a mrazivé kriminálky Východní přísliby.
O další Mouše se už mluví několik let. Zpočátku to vypadlo, že režisér hodlá zremakovat vlastní originál, poté však vyšlo najevo, že je v plánu spíše sequel. I když podle jeho slov máme čekat něco mezi tím: "Není to přesně remake, je to tak trochu sequel." Scénář je prý už hotový a čeká se jen na to, jestli na realizaci kývne i studio 20th Century Fox. Uvidíme, zda nakonec Cronenberg naváže na svou verzi, nebo na trestuhodně The Fly II z roku 1989, které režíroval tvůrce speciálních efektů jedničky, která získala Oscara za masky.
Východní přísliby mají k realizaci možná ještě blíže. Koneckonců, je to látka lépe prodatelná publiku a nikdo v ní neprochází bolestným rozkladem těla. Scénář zatím napsal Steven Knight (mimo jedničku napsal také nadcházející Souboj Titánů 2) a podle Cronenberga se jen čeká, jaký zájem o látku projeví studia. Čeká nás tedy další nahý Viggo Mortensen v sauně? Na podrobnosti si nejspíše ještě budeme muset chvíli počkat.
Jen dodejme, že Cronenbergova Nebezpečná metoda vstupuje do českých kin 23. února 2012, následovaná Cosmopolisem někdy v druhé polovině roku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY