Top 20 ČR: Captain America? Zakletý a... přejetý

Vydáno: 09.08.2011 11:00 - Alžběta Fridrichová | foto: Walt Disney Pictures

Captain America: První Avenger se moc nepředvedl. Animované trojdimenzionální dobrodružství Auta 2 i poslední bitva rowlingovic kouzelnického mazánka mu ukázaly, kdo drží u českých diváků prim.
Přestože do zámořských kin vtrhl Captain America: První Avenger jako velká voda a s přehledem sesadil brýlatého výrostka z trůnu, v tuzemských kinech se zatím jen rozkoukával. Ne že by konečné tržby, jež přesahují milion čtyři sta tisíc, nestály za řeč, ale u tak nadupaného giganta, který si na celém světě za tři týdny přišel na necelou čtvrt miliardu dolarů, se očekával mnohem velkolepější start. Novince nepomohl ani fakt, že se promítala v sedmašedesáti kinech, což je aktuálně v žebříčku maximum.
Ale ani jednička to tentokrát nedotáhla příliš vysoko, což znamená pro TOP 20 návrat k trochu běžnějším číslům, která už ani nepřesahují hranici pěti milionů. Šedesátiprocentní propad dvojky Aut z necelé desítky udělal čtyřku a návštěvnost sklouzla těsně pod třicet tisíc. Hitovka Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 pro změnu odečítá ze svého posledního výdělku půlku. Celosvětově ale osmý Potter pokračuje ve spanilé jízdě a aktuálně už drží post třetího nejvýdělečnějšího snímku všech dob.
Bronz sebral Zkažené úče již v úvodu zmiňovaný Captain America: První Avenger, který se s hvězdným obsazením, monstrózním rozpočtem a fantastickou hudbou moc neblýskl, a bramborovou příčku si vydobyla druhá a poslední novinka týdne Šéfové na zabití. Netradiční skvadra herců, která čítá i Jennifer Aniston, Kevina Spaceyho a Colina Farrella, předvádí, jak se můžou vyhrotit vztahy na pracovišti.
Zkažená Cameron Diaz v roli učitelky Elizabeth, která si libuje v milostných pletkách, se tentokrát musela spokojit s pětkou, která o dvacet tisíc minula milion. O týden dříve si přišli do TOP 20 zahřát svůj pelech belgičtí bledě modří skřítkové a 3D Šmouly vidělo s předstihem přes pět tisíc diváků, kteří jim ještě před premiérou nasypali do kasičky skoro tři čtvrtě milionu.
Kulatiny, a to prvních deset týdnů v TOP 20, slaví na sedmém místě Lidice a novinka z minula Jana Eyrová se sesula o tři příčky, protože ze svého premiérového výsledku dokázala vyrovnat jen pětačtyřicet procent. Pospolu drží i Strom života a Transformers 3, kteří odečítají zhruba půlku, což pro ně znamená posun na konec první desítky.
Dobře se nevedlo ani Panu Popperovi, který vypadl z první desítky, a stejný osud potkal animák Kung Fu Panda 2, byť alespoň přeskočil minulou novinku Intimní past, jež se tak octla až na čtrnáctce, za muzikálem V peřině. Smutnou zprávou pro milovníky komedií je, že Pařba v Bangkoku na patnáctém místě přišla v jednatřicátém týdnů o svůj ženský protipól, když z žebříčku náhle vypadla komedie Ženy sobě.
Slušných sedmapadesát procent ztratili i Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna, a tak jediným snímkem, který si dokázal tento týden urvat nějakou tu korunu k dobru, je dánsko-švédské drama Melancholia. Snímek Jmenuji se Oliver Tate to má díky vzestupu Trierova snímku bez dvou za dvacet, předposlední skončilo v sedmnáctém týdnu Rio, které stále drží post nejstaršího snímku v TOP 20, a žebříček uzavírá remake béčkového akčňáku Mechanik zabiják.
Čtvrtek přinese hned dvě setkání po letech. Dvacet let od premiéry prvního dílu seriálu Šmoulové se malí i velcí dočkají celovečerního filmu kompletně ve 3D. Zato fanoušci sci-fi série Planeta opic se ve snímku Zrození planety opic konečně dozvědí, jak se opice dostaly k nadvládě nad světem. A premiéru si odbude i krimi thriller Obhájce, kde spolu budou mít co do činění Matthew McConaughey, Ryan Phillippe a Marisa Tomei.
TOP 20 ČR: VÍKEND OD 4. 8. 2011
  1. Auta 2 4,1 mil.
  2. Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 3,2 mil.
  3. Captain America: První Avenger 2,4 mil. (novinka)
  4. Šéfové na zabití 1,1 mil. (novinka)
  5. Zkažená úča 1 mil.
  6. Šmoulové 723 tis. (předpremiéra)
  7. Lidice 653 tis.
  8. Jana Eyrová 430 tis.
  9. Strom života 340 tis.
  10. Transformers 3 319 tis.
  11. Pan Popper a jeho tučňáci 183 tis.
  12. Kung Fu Panda 2 139 tis.
  13. V peřině 104 tis.
  14. Intimní past 97 tis.
  15. Pařba v Bangkoku 75 tis.
  16. Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna 72 tis.
  17. Melancholia 65 tis.
  18. Rio 59 tis.
  19. Jmenuji se Oliver Tate 55 tis
  20. Mechanik zabiják 46 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY