Kinopremiéry: 21. týden

Vydáno: 26.05.2011 23:00 - Miroslav Böhm | foto: Christian Geisnaes

Hollywoodská kinematografie si tentokrát dává pauzu a do českých kin tak míří jedna česká komedie, jeden asijský remake bratrů Coenů a jeden evropský film, o kterém se hodně mluvilo na festivalu v Cannes, ačkoli spíše v souvislosti s jeho režisérem.
Poslední květnový čtvrtek patří Larsovi von Trierovi, stejně jako celý minulý týden, kdy jeho "náckovství" zastínilo vše ostatní, co se na festivalu v Cannes dělo. A právě jeho Melancholia je naším filmem týdne i přesto, že jsme ji zatím neviděli. Jsou věci mezi nebem a zemí a jsou věci, na které byste mohli vsadit i poslední stokorunu v kapse. Recenzi chystáme, můžete se na ní těšit o víkendu, nejpozději v pondělí.
Plakát filmu Melancholia Melancholia (Melancholia) (Aerofilms)
drama / sci-fi / thriller
Dánsko / Švédsko / Itálie / Francie, 2011, 130 minut
Režie: Lars von Trier
Scénář: Lars von Trier
Hrají: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Kiefer Sutherland, Charlotte Rampling, Udo Kier, Alexander Skarsgård, Stellan Skarsgård, John Hurt, Jesper Christensen, Brady Corbet a další
Info o filmu: Dánský režisér Lars von Trier ve svém nejnovějším snímku Melancholia vypráví příběh dvou sester, které ztvárnily čerstvě v Cannes oceněná herečka Kirsten Dunst a z minulého Trierova filmu známá Charlotte Gainsbourg. Mladší ze sester se stává matkou a vdává se, její svatební veselí však zruinuje červená planeta Melancholia, která se objeví na nebi a míří vstříc střetu se Zemí. Vzhledem k Trierovým vypravěčským schopnostem dostává podtitul filmu punc výjimečnosti - prostě překrásný film o konci světa.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme)


Plakát filmu Zbytečná krutost aneb Žena, pistole a obchod s nudlemi Zbytečná krutost aneb Žena, pistole a obchod s nudlemi (San qiang pai an jing qi) (H.C.E.)
drama / komedie
Čína, 2009 , 95 minut
Režie: Zhang Yimou
Scénář: Jianquan Shi, Jing Shang, Ethan Coen, Joel Coen
Hrají: Honglei Sun, Xiao Shenyang, Yan Ni, Dahong Ni, Cheng Ye, Mao Mao, Zhao Benshan, Julien Gaudfroy, Xiaojuan Wang a další
Info o filmu: Jemně až polohrubě nadsazený remake debutového filmu bří Coenů v podání čínského režiséra Zhanga Yimoua, který stojí místy až na hranici parodie či frašky, vypráví klasický příběh manželského trojúhelníku, v němž jedna hrana je co do majetku za vodou. Zbohatlík, nevěrná žena a její milenec, nájemný vrah... prostě vše, co Coenovci potřebují k rozehrání hořko-úsměvného dramatu, zasazeného v tomto remaku navíc do prostředí pouštního hostince v době starověké Číny.
Hodnocení: 6/10 (recenze)

Plakát filmu Rekvalifikace Rekvalifikace (Pegasfilm)
komedie
Česká republika, 2010, 80 minut
Režie: Vlado Štancel
Scénář: Vlado Štancel
Hrají: Vlado Štancel, Lucie Kožinová, Ernesto Čekan, Michael Kňažko, Pavel Vondruška, Vlasta Špicnerová, Karel Hábl, Libor Hruška, Roman Štolpa, Martin Sitta, Štefan Capko a další
Info o filmu: Satira z pera Vlada Štancela, který se ujal také režie a stoupl si i před kameru, reflektuje problematiku nezaměstnaných odborníků, kteří se nepřízní osudu ocitají na hranici svého produktivního života bez práce a marně hledají na trhu práce novou realizaci. Příběh pana Zrzavého, který je jakýmsi prototypem sledované skupiny, navíc protíná příběh druhý - úspěšná cesta dvou mafiánů Oskara a Žorže, kteří si užívají život plnými doušky a mohou si dovolit absolutně všechno.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme)


ANKETA

Na který film se nejvíce těšite do kina ve 21. týdnu roku 2011?







Podívat se na výsledky




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY