Hra o trůny: sedmá série trhá divácké rekordy

Vydáno: 18.07.2017 09:20 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Premiérový díl sedmé série Hry o trůny zaznamenal v neděli rekordní diváckou sledovanost. Na kabelové televizi HBO si premiérový díl nenechalo ujít více jak 10 milionů diváků.
Emilia Clarke ve filmu  / Nedělní premiéra prvního dílu sedmé řady seriálu Hra o trůny trhala na HBO divácké rekordy. První díl, který nese název Dragonstone, si jen na HBO nenechalo ujít 10,1 milionu diváků. Dalších 6 milionů pak Dragonstone sledovalo pomocí streamingových a DVR služeb. Celková sledovanost první epizody tak činí 16,1 milionu, což je zatím vůbec největší číslo, které HBO zaznamenala a jde o 50% nárust oproti poslední epizodě předcházející, šesté série, která držela rekord sledovanosti s číslem 8,9 milionu diváků. 

Jde tak o suverénně nejsledovanější premiérový díl jakékoli série, kterou HBO dosud uvedla. Sledovanost Her o trůny roste s každou další sérií, což je také raritou v televizním světě. Vedle sledovanosti šlo také o "nejtweetovanější" televizní epizodu všech dob. Během jejího vysílání bylo posláno 2,4 milionu tweetů.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY