Kinopremiéry: Já, padouch bere úplně všechno

Vydáno: 28.06.2017 07:30 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Den před koncem školního roku vstupují do kin dvě novinky, jejichž divácké cílovky jsou zcela rozdílné. Zatímco na třetí díl série Já, padouch půjdou hlavně rodiny s dětmi, romance Všechno, úplně všechno je určena teenagerům.
Já, padouch 3 (Despicable Me 3) (CinemArt)

Český plakát filmu Já, padouch 3 / Despicable Me 3Třetí díl poměrně populární animované série má jasný cíl, a to vydělat co nejvíce peněz a donutit rodiče kupovat svým ratolestem hračky s ní související. Nějaké kvalitativní změny se rozhodně čekat nedají, protože primární je, aby vše bylo co nejvíc barevné, jednoduché, a především aby tu byli oblíbení Mimoni. Takže vlastně není tak podstatné, že režie se tentokráte chopila trojice Kyle Balda, Pierre Coffin a Eric Guillon. Dosavadní hodnocení jsou relativně spokojená a vypadá to, že diváci opravdu dostanou přesně to, co fungovalo v předchozích dílech, a to že to třeba bude trochu okoukané, asi dětem tolik vadit nebude. Premiéra týdne, na kterou můžete své potomky vzít tzv. za vysvědčení.

Synopse: Bývalý padouch Gru má problém, protože si mezi prsty nechal uniknout nejhledanějšího zločince na světě, takže ho vyhodili z Antipadoušské ligy. Balthazar Bratt, který ho přechytračil, býval dětskou hvězdou populární televizní show, jenže se nedokázal smířit s jejím koncem a od té doby škodí, kudy chodí. Gru už se nechce na dráhu padoucha vrátit, jenže když mu Bratt sáhne na rodinu, nezbývá mu než využít všech svých padoušských schopností, aby je zachránil. A nemluvě o tom, že na scéně se objevuje jeho léta ukryté dvojče a opustí ho Mimoni, protože je moc hodný. Gru to zkrátka nemá snadné.

Oficiální český trailer filmu Já, padouch 3 / Despicable Me 3
Všechno, úplně všechno (Everything, Everything) (Forum Film CZ)

Český plakát filmu Všechno úplně všechno / Everything, EverythingRomantické drama podle synopse vypadá, jako by se vezlo na vlně stále populárních příběhů pro teenagery, v nichž hrají prim nevyléčitelná nemoc, láska a možná i nějaké nadpřirozené síly. A to je de facto to jediné, nač může snímek spoléhat a lákat. Knižní předlohu od Nicoly Yoona u nás asi četl jen málokdo, stejně tak režírující Stella Meghie je zcela neznámá a o moc lépe na tom z tohoto pohledu není ani obsazení, v němž hlavní role ztvárnili Amandla Stenberg a Nick Robinson. Pozitivní ovšem je, že zahraniční hodnocení zatím nejsou tak tragická, jak se u podobných záležitostí stává, takže to vypadá, že bychom mohli mít co dělat se solidní, ale neoriginální žánrovkou, která by ovšem nemusela být hloupá a nudná. Ale uvidíme.

Synopse: Sedmnáctiletá Madeline (Amandla Stenberg) trpí zvláštní chorobou, při které její imunita nedokáže bojovat s venkovním světlem. Proto je neustále zavřená ve svém sterilním pokoji a hodně čte a společnost jí dělají pouze její matka a ošetřovatelka. To se ale změní v okamžiku, kdy se do sousedního domu nastěhuje nová rodina a s ní i kluk Olly (Nick Robinson). Jelikož se spolu nemůžou setkat, píšou si alespoň emaily. Madeline si tak během chvíle uvědomí, že její život není skutečný, a proto zkusí risknout úplně všechno.

Český trailer filmu Všechno, úplně všechno / Everything, Everything


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY