José Padilha se pustí do remaku RoboCopa

Vydáno: 04.03.2011 13:27 - Amaya Tomanová | foto: Facebook tvůrce

Nahradí původně plánovaného Darrena Aronofskyho
Jose Padilha a Beto Brant při natáčení filmu LevelsZpočátku to vypadalo, že režii nového RoboCopa vezme do svých rukou Darren Aronofsky, ale společnost MGM po čase z důvodu finančních těžkostí uložila celý projekt k ledu a nic nenasvědčovalo tomu, že by měl být vzkříšen. Nyní se situace obrátila k lepšímu. S novým vedením dostalo studio i značnou finanční injekci a oživilo plány na znovuuvedení legendárního kyborga-policisty zpět na scénu.
Remake původního snímku Paula Verhoevena z roku 1987 bude nakonec režírovat brazilský režisér José Padilha. Ten vstoupil v povědomí diváků policejním thrillerem Elitní jednotka a jeho následným sequelem... ehm... Elitní jednotka 2, což mu vyneslo nejen řadu pozitivních ohlasů, ale především Zlatého medvěda na berlínském filmovém festivalu. V Brazílii jeho dílo sklidilo dokonce větší úspěch než Avatar.
Poté dostal od studia Universal nabídku na zfilmování románu Roberta Ludluma Protokol Sigma (Ludlum je mimo jiné autorem knižních předloh k filmům Bourneovo ultimátum nebo Agent bez minulosti), ale spolupráce nikdy nebyla započata. Šéfové studia MGM Gary Barber a Roger Birnbaum vybrali Padilhu z řady režisérů, mezi kterými byl i Robert Rodriguez a David Slade.
Režisér je tedy prakticky jistý, nyní zbývá jen vybrat scénáristu a natáčení může začít. Nechme stranou dohady, zda Verhoevenův RoboCop vůbec potřebuje remake. Padilha byl ze všech uchazečů - při vší úctě k Arnofskymu, pod jehož vedením by na jednu stranu možná RoboCop získal netušený rozměr - vzhledem k předchozím úspěšným zkušenostem s "policejními" filmy rozhodně dobrou volbou.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY