Trailer: Michelle Rodriguez se mstí za změnu pohlaví

Vydáno: 25.01.2017 07:00 - | foto: facebook tvůrce

Inspirace na to, kvůli čemu by postavy v thrillerech mohly vykonávat pomstu, již v Hollywoodu asi dávno vyprchala. I legendární režisér Walter Hill totiž sáhl po levném provokativním tématu, kdy se hlavní postava mstí za to, že jí bylo násilně změněno pohlaví.
Již svým prvním trailerem dokazuje thriller The Assignment, že bude přesně takový, jak se předpokládalo, levnou, ubohou a provokativní fraškou. Proč? Myslím, že většině stačí slyšet synopsi, aby si udělali vlastní názor. Hvězda z akční série Rychle a zběsileMichelle Rodriguez, v něm hraje muže jménem Frank (Ano, čtete dobře) a nájemného vraha v jednom. Ten je ale unesen sadistickou lékařkou v podání Sigourney Weaver, která mu změní pohlaví, za což se jí Frank také rozhodně řádně pomstít.

Je až smutné, že něco takového má na svědomí kdysi poměrně solidní režisér Walter Hill, který natočil například 48 hodin nebo Válečníky. Film působí tak, že se snaží diváky natáhnout jen kontroverzní tematikou a provokovat, což se mu do jisté míry daří, protože už se mu dostalo velké dávky kritiky od organizací zastávajících práva transgenderů. (I protože nebyla role dána člověku, který by opravdu byl transgenderem.) 

Nechci nad filmem předem lámat hůl, ale myslím, že pohled na trailer tohoto nevkusného akčňáku mi zatím stačí. A první ohlasy jsou podobné.

Oficiální trailer filmu The Assignment


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY