Tom Hanks ve válečném filmu "Greyhound"

Vydáno: 12.09.2016 12:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Toma Hankse, kterého můžeme momentálně vidět v kině ve snímku Sully: Zázrak na řece Hudson, možná v budoucnu uvidíme ve válečném snímku, který se se bude jmenovat "Greyhound".
Tom Hanks, Julia Roberts ve filmu Moje krásná učitelka / Larry CrowneDeadline jako první informoval, že Tom Hanks chce hrát ve filmu "Greyhound", k němuž sám napsal scénář. Mělo by jít o snímek z druhé světové války, kde by hrál námořního kapitána, který čelí pochybnostem o vlastních schopnostech být námořním kapitánem. Hanks by tento snímek i produkoval skrze vlastní produkční skupinu Playtone. Dvojnásobný držitel Oscara má na svém kontě už několik scenáristických i režijních zářezů. V obou profesích debutoval už v roce 1996 hudební komedií To je náš hit!. Jeho zatím posledním celovečerním snímkem, k němuž si napsal scénář a zároveň ho i režíroval, je Moje krásná učitelka.

V případě "Greyhound" by tedy šlo o odklon od romanticky laděných oddechovek směrem k vážnějšímu, psychologicky laděnému typu filmů. Na režii si ale Hanks tentokrát netroufne a přenechá ji tvůrci jménem Aaron Schneider. Ten byl původně kameraman, který zkusil i režii. Naposledy režíroval v roce 2009 film jménem Snížit se. Hankse uvidíme za měsíc v nové "Langdonovce" Inferno.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY