Box Office: Jason Bourne ovládnul americká kina

Vydáno: 01.08.2016 07:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Nejnovější bourneovka Jason Bourne, na níž se znovu sešli Matt Damon a Paul Greengrass, si bez větších problémů našla své diváky. Špatně si nevedla ani nová komedie Matky na tahu.
Tommy Lee Jones, Matt Damon ve filmu Jason Bourne / Jason BourneJason Bourne jasně dominoval poslednímu červencovému víkendu se skoro šedesáti miliony. Jde o druhý nejlepší bourneovský otvírák. Lépe už si vedlo jen Bourneovo ultimátum, které otvíralo za 69,2 před devíti lety. Jason Bourne otevřel skoro o 22 milionů lépe než předchozí bourneovka Bourneův odkaz, kde za Damona zaskočil Jeremy Renner. Ke srovnání se ještě nabízí porovnání s Mission: Impossible - Národ grázlů, která před rokem otevřela za 55 milionů. Jason Bourne tedy dopadnul ještě lépe a celkově jde o podařený návrat této franšízy. 

Na druhé místo ještě dosáhnul Star Trek: Do neznáma, který otevíral minulý víkend. Šlo ale o výrazný propad, což se podepsalo i na tržbách, které jsou druhý víkend jen 24,7 mil. Třetí je nová eRková komedie Matky na tahu, která otevřela za 23,8. - jde o letošní pátý nejlepší výsledek pro film s eRkovým ratingem. Takže úspěch. U nás tuto letní komedii uvidíme už tento týden.

Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn ve filmu Matky na tahu / Bad MomsNa dalších místech jsou snímky z minulých týdnů. Čtvrtý je Tajný život mazlíčků, který brzy pokoří třísetmilionovou hranici. Pátá je Doba ledová: Mamutí drcnutí, šestý je horor Zhasni a zemřeš a sedmý je reboot Krotitelé duchů, jehož tržby po třech týdnech dosáhly sumy 106 milionů, což se za velký úspěch považovat nedá. Na osmém místě skončila třetí novinka, thriller Nerve: Hra o život jen s devíti miliony, což je o něco méně, než se odhadovalo. 

Poslední dvě příčky patří megaúspěšné pixarovce Hledá se Dory a už ne tak úspěšnému návratu Tarzana. Příští víkend bude patřit DC komiksovce Sebevražedný oddíl, kterou doprovodí komedie Nine Lives.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 29. ČERVENCE 2016

 1. Jason Bourne  59,2 mil. (novinka)
 2. Star Trek: Do neznáma 24,7 mil.
 3. Matky na tahu 23,8 mil. (novinka)
 4.Tajný život mazlíčků 18,9 mil.
 5.Doba ledová: Mamutí drcnutí 10,9 mil.
 6. Zhasni a zemřeš 10,8 mil.
 7. Krotitelé duchů 10,1 mil. 
 8. Nerve: Hra o život 9,4 mil. (novinka)
 9. Hledá se Dory 4,3 mil
10. Legenda o Tarzanovi 2,4 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY