Smrtonosná Past 5 má svého režiséra

Vydáno: 14.02.2011 13:47 - Michal Motyčka | foto: Facebook tvůrce

A skoro nikdo ho nezná... je jím Noam Murro
Noam Murro při natáčení filmu SamotářO dalším pokračování se šuškalo už drahnou dobu a po mnoha spekulacích to vypadá, že studio 20th Century Fox a Bruce Willis, který bere celou sérii téměř za vlastní, se konečně shodli na tom, kdo by měl další díl přivést k životu.
Je jím Noam Murro a pokud tohle jméno znáte i bez hledání ve filmových databázích, máte můj obdiv. Má za sebou jediný film, komediální drama Samotář a měl režírovat horor Kruh 2, z čehož nakonec sešlo. Tak čím tedy tak okouzlil producenty nového pokračování legendárního akčňáku? Bylo to svými upoutávkami na populární počítačovou hru Halo Reach (YouTube) a už v minulosti získal třeba dvě ocenění v Cannes.
Pokud jde o samotného Willise, i když ho s producenty k pokračování neváže žádná smlouva, sám se v minulosti k dalšímu pokračování stavěl více než pozitivně. O scénáři se toho moc neví, snad jen, že na něm bude pracovat Skip Woods, autor svěžích trháků posledních let (A-Team, X-Men Origins: Wolverine).
Bruce loni v říjnu prohlásil, že by chtěl natočit ještě dva díly série a pak ji pohřbít. Vzhledem k jeho velké angažovanosti v celém projektu není důvod nevěřit, že to tak opravdu nedopadne. Pro fanoušky velmi pozitivní zpráva.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Hmm... (Marek, 14.02.2011 19:01) Reagovat

    Docela nemilé překvapení. Doufal jsem, že další díl natočí Len Wiseman, který si se čtyřkou poradil docela obstojně. Na druhou stranu - Smrtonosná past bez krve a vulgarit je poloviční. PG-13 hodnocení sice skýtá možnost vyššího výdělku, ale pro mě jakožto pro odchovance klasickými akčními snímky, je to úděsné utrpení a marnost nad marnost, neboť snímky pak působí ve srovnání se staršími naprosto bezzubě. Současná podoba hollywoodské produkce mi už nějakou dobu nevoní a nezdá se, že by se to mělo v dohledné době zlepšit. Pokus o reboot série Smrtonosná zbraň bude naprostým propadákem, jímá mě děs při pomyšlení, jak bude vypadat remake Robocopa (vznikne-li nakonec) a co se týče Smrtonosné pasti 5... kvalita režiséra se nedá soudit podle klipů. To jsme poznali už u Terminátora 4. I když výborný režisér není všespasitelný, když scénář má řadu skulin.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY