Poslechněte si podcast: Hail, Grimsby, Ave, Zoolander!

Vydáno: 17.03.2016 07:00 - | foto: facebook tvůrce

Proč je Ave, Caesar! nezaslouženě přijímán rozpačitě? Má hrubozrnný humor v Grimsby své satirické opodstatnění? Co má společného zmiňovaná cohenovka a Zootropolis? A v čem je Zoolander 2 zdařilejší než Deadpool?
Channing Tatum ve filmu Ave, Caesar! / Ave, Caesar!Na radiový pořad Coming Soon (při Univerzitě Palackého) jsme upozorňovali na stránkách FilmServeru již v minulosti při příležitosti speciálů (Be2Canmadmaxovský, nolanovský, cronenbergovskýfincherovský). Nyní dáváme do pozornosti, že je nově ke slyšení například přes Play.cz každý sudý čtvrtek od 17:00 do 18:00. Záznam je poté ještě ten týden vyvěšen na MixCloudu studentského rádia UP AIR

Nejaktuálnější díl se tematicky zaměřil na komedie, případně satiry, které byly za poslední měsíc k vidění v kinech. Nejvíce času z cca hodinu a čtvrt dlouhé části bylo věnováno hollywoodské satiře Ave, Caesar!, u které byla odkryta část odkazů určených pro zasvěcené a která byla zhodnocena v kontextu tvorby bratrů Coenových (7:45 - 31:30). Grimsby, nový propadák Sachy Barona Cohena, je taktéž reflektován s ohledem na předchozí počiny, v nichž tento komik ztvárnil hlavní roli (33:45 - 43:10). Nejenom Grimsby, ale i rodinný animák Zootropolis: Město zvířat dá poznat zvířata tak, jak jste je (snad) ještě nepoznali (45:00 - 50:00). A návdavkem oproti živému vysílání je v mixcloudovém záznamu dodatek v podobě hodnotícího "srovnání" míry podvratnosti přeceňované komiksové adaptace Deadpool (cca 52. - 58. minuta) a pokračování po letech Zoolander No. 2 (od 61. minuty dál).

P. S. Koho zajímá více česká než (anglo)americká produkce, může si poslechnout předchozí část, ve které jsou do produkčního kontextu zasazeny a následně zhodnoceny exploatace jako Lída Baarová, Decibely lásky a Řachanda + naděje v podobě Rodinný film. Na (ne)kvalitě záznamu tohoto dílu se bohužel podepsala odcházející zvukovka a "post-produkční" záchranné zásahy.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY