Zack Snyder chystá pro HBO komiksový seriál Watchmen

Vydáno: 02.10.2015 16:43 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Jeden z nejslavnějších grafických románů všech dob, Strážci - Watchmen, si už svou premiéru na plátnech kin odbyl v roce 2009, nyní však dost možná přesedlá na malé obrazovky. A to rovnou ty nejpovolanější.
Fotografie z filmu Strážci - Watchmen / WatchmenI když se snímek Strážci - Watchmen setkal s rozporuplnými ohlasy, jisté je, že šlo o jednu z nejvěrnějších komiksových adaptací všech dob (a to hlavně ve čtyřhodinové verzi Ultimate Cut, která vyšla v zahraničí na Blu-rayi), která originál nepřipravila o nic ze své působivosti. Nyní se dost možná příběhů Hedvábného přízraku, Rorschacha, Ozymandia, Dr. Manhattana, Komedianta nebo Sůvy dočkáme znovu, a to na médiu, jež v dnešní době poskytuje mnohem větší tvůrčí svobodu než většina hollywoodských produkcí.

Řeč je samozřejmě o televizi a zejména kabelové stanici HBO, pro níž by v budoucnu mohl vzniknout seriál na motivy postav ze slavného grafického románu Alana Moorea. Od oficiálního prohlášení nebo podepsání smlouvy je sice ještě daleko, HBO nicméně potvrdila, že o možnosti seriálu právě diskutuje s režisérem Zackem Snyderem. Bude zajímavé sledovat, jak se situace nadále vyvine, protože HBO se v poslední době ukázala jako velice vybíravá, co se týče schvalování seriálů - kvůli kreativním neshodám totiž zastavila například plánované seriály Davida Finchera nebo Noaha Baumbacha.

Otázkou také zůstává, na čem přesně by byl seriál založen. Zde se nabízí možnost buď nové adaptace Mooreovy předlohy, nebo několikadílná komiksová prequel série Před Strážci, která se vždy zaměřuje na jednu z hlavních postav předtím, než se stala Watchmenem.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY